Υλικά
1 φλιτζ. ζάχαρη
2 φλιτζ. βούτυρο
3 φλιτζ. αλεύρι
1 αυγό
2 βανίλιες
1 κουταλάκι γλυκού μπέικιν πάουντερ
ξύσμα λεμονιού ή πορτοκαλιού
μαρμελάδα της αρεσκείας σας
Εκτέλεση
Ανακατεύουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και πλάθουμε το μείγμα με κρύο βούτυρο.
Προσθέτουμε το αυγό, τη ζάχαρη, τις βανίλιες και το ξύσμα πορτοκαλιού ή λεμονιού (ανάλογα με τη μαρμελάδα που θα επιλέξουμε). Ίσως πάρει λίγο περισσότερο αλεύρι, η ζύμη πρέπει να είναι μαλακιά χωρίς να κολλάει.
Πλάθουμε στρογγυλά μπισκότα και με ένα κουταλάκι κάνουμε μια μικρή λακούβα στο κέντρο όπου βάζουμε τη μαρμελάδα.
Τοποθετούμε τα μπισκότα σε λαδόκολλα και τα ψήνουμε στους 180 βαθμούς για περίπου 15 λεπτά (μέχρι να γίνουν χρυσόξανθα).