Υλικά
•1.700 - 1.800 γρ. αλεύρι μαλακό
400 γρ. βούτυρο γάλακτος
•650 γρ. ζάχαρη
•9 αβγά
•ξύσμα λεμονιού και πορτοκαλιού
•1 ποτηράκι γάλα χλιαρό
•1 κουταλάκι αμμωνία
•2 κρόκους για το άλειμμα
Εκτέλεση
Ανάβω τον φούρνο στους 150°C.
Βάζω στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη και τα χτυπάω πολύ καλά.
Μετά προσθέτω ένα ένα τα αβγά, χωρίς να σταματήσω το χτύπημα.
Λιώνω την αμμωνία στο χλιαρό γάλα, το ρίχνω κι αυτό στο μίγμα και μετά προσθέτω σιγά σιγά το αλεύρι και ζυμώνω με τα χέρια.
Βάζω και το ξύσμα.
Ζυμώνω όλα τα υλικά πολύ καλά, να ενωθούν μεταξύ τους.
Στρώνω λαδόκολλα σε ένα ταψί.
Πλάθω τα κουλουράκια σε ό,τι σχήμα θέλω και τα βάζω στο ταψί.
Μόλις τελειώσω, αραιώνω τους 2 κρόκους με λίγο νερό και αλείφω ένα ένα τα κουλουράκια με ένα πινέλο.
Βάζω το ταψί στον φούρνο και τα ψήνω για 15 - 20 λεπτά περίπου.
Αν θέλω, πάνω από κάθε κουλουράκι βάζω λίγη ζάχαρη, πριν τα ψήσω.