Υλικά
•1 κιλό κάστανα βρασμένα και καθαρισμένα
•200 γρ. κουβερτούρα τριμμένη
•100 γρ. βούτυρο λιωμένο
•10 κουταλιές ζάχαρη
•2 κουταλιές ποτό (ό,τι έχω, π.χ. ουίσκι ή κονιάκ)
•200 γρ. Αμυγδαλόψιχα τριμμένη και καβουρδισμένη
•ξύσμα από ένα πορτοκάλι
Εκτέλεση
Βράζω τα κάστανα, τα καθαρίζω και τα αφήνω να κρυώσουν. Τα ψιλοκόβω καλά στο μούλτι.
Τα βάζω σε μια λεκάνη και προσθέτω το βούτυρο, τη ζάχαρη, το ποτό, την τριμμένη σοκολάτα και το ξύσμα.
Ζυμώνω όλα τα υλικά να ενωθούν μεταξύ τους και να γίνουν μια μαλακή ζύμη.
Παίρνω από τη ζύμη μικρά μικρά κομματάκια και πλάθω στρογγυλά κεφτεδάκια.
Αφού τελειώσω με όλη τη ζύμη, παίρνω ένα ένα κεφτεδάκι, το τυλίγω με αμυγδαλόψιχα και το βάζω σε χαρτάκι φοντάν.
Τα σκεπάζω με μια μεμβράνη και τα αφήνω στο ψυγείο να παγώσουν.