Υλικά
200 γρ. βούτυρο αγελάδος σε θερμοκρασία δωματίου
300 γρ. ζάχαρη
2 αβγά
380 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 γεμάτο κ.γλ. μπέικιν
ξύσμα από 1 πορτοκάλι
2 βανίλιες
125 γρ. χοντροκοπανισμένους ξηρούς καρπούς (αμύγδαλα, φουντούκια, καρύδια)
125 γρ. κουβερτούρα σε σταγόνες
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 190°C.
Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη και το ξύσμα για 10' περίπου, μέχρι να ασπρίσουν, να φουσκώσουν και να αφρατέψουν.
Προσθέτουμε τα αβγά και τις βανίλιες και, αφού ενσωματωθούν, κρατάμε 2 κ.σ. αλεύρι και ρίχνουμε το υπόλοιπο λίγο λίγο μαζί με το μπέικιν.
Μόλις πάρουμε μια ομοιογενή ζύμη, αφήνουμε το μίξερ.
Ανακατεύουμε το αλεύρι που κρατήσαμε με τους ξηρούς καρπούς και τη σοκολάτα και τα προσθέτουμε στο μίγμα.
Ζυμώνουμε λίγο με το χέρι μας, να ενοποιηθούν.
Αφήνουμε τη ζύμη γύρω στα 15' στο ψυγείο να σφίξει.
Στρώνουμε με χαρτί ψησίματος το ρηχό ταψί του φούρνου και με ένα κουτάλι, αφήνοντας απόσταση, βγάζουμε από μία κουταλιά της σούπας ζυμάρι για κάθε μπισκότο.
Δεν χρειάζεται να τους δώσουμε σχήμα: καθώς ψήνονται, παίρνουν το ακανόνιστο σχήμα τους στο ταψί.
Τα ψήνουμε για 15' λεπτά αυστηρά! Στα 15' θα σας φανούν ακόμα μαλακά, αλλά μην ξεγελαστείτε και τα ψήσετε κι άλλο! Θα σφίξουν μόλις κρυώσουν.
Tip
Αν τα θέλετε στρογγυλά και ομοιόμορφα, θα κόψετε τη ζύμη με κορνέ ζαχαροπλαστικής.