Υλικά
400 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
100 γρ. σουσάμι
1 σφηνάκι ούζο
100 ml σπορέλαιο
100 γρ. ζάχαρη
3 μανταρίνια
1 βανίλια
1 κρόκο αβγού
1 κ.σ. γάλα
Εκτέλεση
Κόβουμε στα 4 τα μανταρίνια, μαζί με τη φλούδα τους, αφαιρούμε τα σπόρια και τα πολτοποιούμε στο μούλτι.
Σε μια λεκάνη βάζουμε τα μανταρίνια, το ούζο, το σπορέλαιο, το αλεύρι κοσκινισμένο, τη ζάχαρη και τη βανίλια και με το χέρι μας ζυμώνουμε μέχρι να πάρουμε μια λεία ζύμη.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C. Στρώνουμε με χαρτί ψησίματος το ρηχό ταψί του φούρνου. Σε μπολάκι χτυπάμε τον κρόκο με το γάλα.
Πλάθουμε κουλουράκια στο σχήμα που θέλουμε. Τα τοποθετούμε στο ταψί και με πινέλο τα αλείφουμε με το αβγό.
Τα πασπαλίζουμε με το σουσάμι και τα ψήνουμε για 20'-25'.
Tip
Για λιγότερο πικρό μανταρίνι, το βράζουμε για 10' και το σουρώνουμε. Η καστανή ζάχαρη κάνει ακόμα πιο τραγανά τα κουλουράκια. Αντί για ούζο, βάζουμε τσίπουρο, ρακή ή κονιάκ.