Υλικά
500 γρ. μπαγιάτικο τσουρέκι
100 γρ. βούτυρο αγελάδος
150 γρ. ζάχαρη
5 κοφτές κ.σ. κακάο
80 γρ. κουβερτούρα
4 κ.σ. οποιοδήποτε λικέρ
τρουφάκι ή κακάο ή καρύδα για την επικάλυψη
Εκτέλεση
Στο μούλτι θρυμματίζουμε το τσουρέκι.
Σε ένα αντικολλητικό κατσαρολάκι λιώνουμε το βούτυρο μαζί με τη σοκολάτα, τη ζάχαρη και το κακάο, ανακατεύοντας συνεχώς σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε το λικέρ και ανακατεύουμε.
Ρίχνουμε το μίγμα πάνω στο τσουρέκι και ζυμώνουμε με το χέρι μας. Σκεπάζουμε και αφήνουμε το μίγμα να κρυώσει στο ψυγείο.
Πλάθουμε τρουφάκια στο μέγεθος που μας αρέσει και τα κυλάμε μέσα σε κακάο, τρουφάκι ή ινδοκάρυδο.
Tip
Αντί για τσουρέκι, μπορούμε να φτιάξουμε τα τρουφάκια με ένα οποιοδήποτε μπαγιάτικο κέικ.