Υλικά
360 γρ. κουβερτούρα
60 γρ. κακάο
2 αβγά
320 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κ.γλ. μαγειρική σόδα
½ κ.γλ. αλάτι
3 κ.σ. χοντροσπασμένη καρυδόψιχα
300 γρ. μέλι
180 γρ. βούτυρο αγελάδος που έχει μαλακώσει
2 βανίλιες
βούτυρο για το χαρτί ψησίματος
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 175°C.
Σε μπεν μαρί λιώνουμε τα 250 γρ. από τη σοκολάτα.
Ψιλοκόβουμε την υπόλοιπη.
Μόλις την κατεβάσουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το μέλι και ανακατεύουμε καλά.
Σε μια λεκάνη χτυπάμε καλά με το σύρμα ή με το μίξερ χειρός τα αβγά με το βούτυρο.
Προσθέτουμε τις βανίλιες και τη λιωμένη σοκολάτα και συνεχίζουμε το χτύπημα.
Ρίχνουμε το αλεύρι, το κακάο, τη σόδα και το αλάτι και ανακατεύουμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μίγμα.
Προσθέτουμε τα καρύδια και τα κομματάκια σοκολάτας και με απαλές κινήσεις τα ενσωματώνουμε στο μίγμα.
Απλώνουμε χαρτί ψησίματος στο ρηχό ταψί του φούρνου και το βουτυρώνουμε.
Με κουτάλι ή με το σκουπ σερβιρίσματος του παγωτού αραδιάζουμε το μίγμα στη λαδόκολλα, αφήνοντας απόσταση ανάμεσα στα μπισκότα.
Ψήνουμε για 6' αν θέλουμε τα μπισκότα μαλακά ή για 10' αν τα θέλουμε τραγανά.
Μόλις τα ξεφουρνίσουμε, θα είναι πολύ μαλακά.
Τα αφήνουμε λίγο να κρυώσουν, για να έρθουν στην κανονική τους μορφή και να σφίξουν.