Υλικά
1½ μπανάνα ώριμη, σε ροδέλες
150 γρ. νιφάδες βρώμης
50 γρ. αμύγδαλα λευκά
50 γρ. καρύδια
50 γρ. μαύρες ή ξανθές σταφίδες
1 κ.σ. κανέλα
ξύσμα από 1 λεμόνι ή πορτοκάλι
2 κ.σ. σπορέλαιο
2 κ.σ. μέλι
2 κ.σ. σουσάμι
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 175°C.
Στρώνουμε με λαδόκολλα ένα ταψάκι περίπου 20x20 εκ.
Βάζουμε στο μούλτι τη βρώμη, τα αμύγδαλα, τα καρύδια και τις σταφίδες και τα ψιλοκόβουμε.
Τα αδειάζουμε σε μπολ και προσθέτουμε την κανέλα, το σπορέλαιο, το ξύσμα και το μέλι (για βίγκαν αποτέλεσμα, αντικαθιστούμε το μέλι με 3 κ.σ. σιρόπι από οποιοδήποτε γλυκό του κουταλιού).
Πολτοποιούμε την μπανάνα στο μούλτι και την προσθέτουμε στο μπολ.
Ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μίγμα.
Το μεταφέρουμε στο ταψάκι, βρέχουμε την παλάμη μας και το ισιώνουμε στην επιφάνεια.
Πασπαλίζουμε με το σουσάμι και ψήνουμε για 25'.
Μόλις κρυώσει το μίγμα, το κόβουμε με βρεγμένο μαχαίρι σε μπάρες (βγαίνουν περίπου 8).