Υλικά
Υλικά για τα κέικ
130 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
65 γρ. κακάο
1 κ.γλ. μπέικιν
90 γρ. βούτυρο αγελάδος
150 γρ. ζάχαρη
1 αβγό
160 ml γάλα
Για τη γέμιση
85 γρ. τυρί κρέμα
2 κ.σ. ζάχαρη
1 βανίλια
2 κ.σ. καρύδια ψιλοαλεσμένα
Για την γκανάς
4 κ.σ. δάκρυα κουβερτούρας
120 ml κρέμα γάλακτος
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.
Βουτυρώνουμε τα φορμάκια για τα κέικ.
Χτυπάμε για 5' το βούτυρο με τη ζάχαρη.
Προσθέτουμε το αβγό και το γάλα και ανακατεύουμε.
Σε ένα μεγάλο μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι, το κακάο και το μπέικιν. Ενώνουμε τα δύο μίγματα και χτυπάμε για λίγο, να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
Για τη γέμιση, σε μπολάκι ανακατεύουμε με κουτάλι το τυρί κρέμα με τη ζάχαρη και τη βανίλια.
Προσθέτουμε τα καρύδια και ανακατεύουμε.
Σε κάθε φορμάκι βάζουμε 1 κοφτή κ.σ. από το μίγμα του κέικ, πάνω του 1 κ.γλ. γέμιση και σκεπάζουμε με 1 κ.σ. μίγμα κέικ. Ψήνουμε για 25'-30'.
Ξεφορμάρουμε και αφήνουμε τα κεκάκια να κρυώσουν.
Ετοιμάζουμε και το γλάσο: Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος, την κατεβάζουμε από τη φωτιά και, ανακατεύοντας με το σύρμα, διαλύουμε τη σοκολάτα στην κρέμα.
Μόλις κρυώσει το γλάσο, στολίζουμε τα κεκάκια.