Υλικά
250 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
250 γρ. σάρκα από πεπόνι
5-6 φυλλαράκια φρέσκου δυόσμου
½ κ.γλ. ξερό δυόσμο
125 ml νερό
5 κ.σ. ζάχαρη άχνη
1 φακελάκι ζελατίνα σε σκόνη ή 10 γρ. ζελατίνα σε φύλλα
ψιλοκομμένο πεπόνι και δυόσμο για το σερβίρισμα
Εκτέλεση
Βράζουμε τον ξερό δυόσμο στο νερό, ετοιμάζοντας ένα αφέψημα.
Στραγγίζουμε τον δυόσμο και αφήνουμε το υγρό να κρυώσει.
Μουλιάζουμε στο κρύο αφέψημα για 5' τη ζελατίνα.
Ανακατεύουμε να διαλυθεί και μεταφέρουμε το μίγμα σε μπρίκι.
Ανακατεύοντας με κουτάλι, διαλύουμε εντελώς τη ζελατίνα σε μέτρια φωτιά.
Χτυπάμε στο μούλτι το πεπόνι μαζί με το γιαούρτι και τη ζάχαρη.
Προσθέτουμε τη ζελατίνα, περνώντας την από το σουρωτήρι του τσαγιού, γιατί πάντα μένουν μικρά αδιάλυτα κομματάκια.
Μοιράζουμε την πανακότα σε διαφανή ποτηράκια και την αφήνουμε στο ψυγείο να στερεοποιηθεί για 5-6 ώρες.
Σερβίρουμε συμπληρώνοντας μέχρι επάνω τα ποτηράκια με κυβάκια πεπονιού και φυλλαράκια φρέσκου δυόσμου.