Υλικά
• 2 1/2 φλιτζ. τσαγιού ελαιόλαδο
• 1 φλιτζ. τσαγιού κόκκινο κρασί (ή σαγκριά)
• 1/2 φλιτζ. τσαγιού χυμό πορτοκάλι
• 1 1/2 φλιτζ. τσαγιού ζάχαρη
• 1 κ.σ. κανέλα
• 1 κ.σ. μπέικιν πάουντερ
• 1 κ.γ. γαρίφαλο
• 1/2 κ.γ. σόδα
• 1 πορτοκάλι το ξύσμα
• 2 κ.σ. σουσάμι (καβουρδισμένο)
• 1 κιλό περίπου αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Εκτέλεση
Σε μια λεκάνη ανακατεύουμε με το σύρμα τη ζάχαρη με το λάδι.
Προσθέτουμε το κρασί, την κανέλα, το γαρίφαλο, το σουσάμι καθουρδισμένο και το ξύσμα.
Διαλύουμε τη σόδα στο χυμό πορτοκαλιού και ρίχνουμε στο μείγμα.
Προσοχή μόλις ρίξουμε τη σόδα το υγρό αφρίζει και φουσκώνει.
Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το μπέικιν και το προσθέτουμε σταδιακά μείγμα ανακατεύοντας καλά.
Ρίχνουμε τόσο αλεύρι, όσο να έχουμε μια μαλακή και εύπλαστη ζύμη.
Πλάθουμε τα κουλουράκια μας, τα τοποθετούμε σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί και ψήνουμε στους 170 βαθμούς, για 20-30 λεπτά.