Υλικά
2 αβγά
1 φλιτζ. ζάχαρη καστανή
χυμό και ξύσμα από 1 πορτοκάλι
1 φλιτζ. σπορέλαιο
1 φλιτζ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1½ φλιτζ. νιφάδες βρώμης
1 κ.γλ. μπέικιν
¾ φλιτζ. αμύγδαλα με τη φλούδα χοντροσπασμένα
¾ φλιτζ. σταγόνες σοκολάτας
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.
Στρώνουμε με χαρτί ψησίματος το ρηχό ταψί του φούρνου.
Σε λεκάνη χτυπάμε με το σύρμα τα αβγά με τη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν και να φουσκώσουν.
Προσθέτουμε το λάδι, το ξύσμα και τον χυμό πορτοκαλιού και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να ενσωματωθούν.
Προσθέτουμε σταδιακά σε δόσεις το αλεύρι με το μπέικιν και τη βρώμη, ενσωματώνοντάς τα με σπάτουλα στο μίγμα.
Τέλος, προσθέτουμε τα αμύγδαλα και τη σοκολάτα και τα ενσωματώνουμε με απαλές κινήσεις.
Με κουταλάκι του γλυκού μοιράζουμε το μίγμα στο ταψί, αφήνοντας αποστάσεις, γιατί στο ψήσιμο τα μπισκότα απλώνουν.
Ψήνουμε για 15'-20'.
Τα ξεφουρνίζουμε και τα αφήνουμε να κρυώσουν και να στερεοποιηθούν.