Follow us

Ανοιχτή Πίτα με Βουτυράτη Ζύμη

Δεν είναι τάρτα. Δεν χρειάζεται να στρώσεις με επιμέλεια τη ζύμη σε ωραίο κόθρο, απλά φέρνεις προς τα μέσα τις άκρες που περισσεύουν.

ΑΝΟΙΧΤΗ ΠΙΤΑ ΜΕ ΦΡΑΟΥΛΕΣ

Υλικά

400 γρ. φράουλες

2 κ.σ. ζάχαρη

1 κοφτή κ.σ. κορν φλάουρ

2 κ.σ. μαρμελάδα φράουλα

λίγο βούτυρο για την ταρτιέρα

Για τη ζύμη

125 γρ. βούτυρο σε μικρά κυβάκια

270 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1 κρόκο αβγού

2 κ.σ. γάλα

ξύσμα από 1 λεμόνι

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι.

Ανοίγουμε μια τρύπα στη μέση και βάζουμε τα υπόλοιπα υλικά της ζύμης.

Ζυμώνουμε μέχρι να ενωθούν τα υλικά.

Η ζύμη αυτή είναι σαν του κουραμπιέ: μην περιμένετε να βγει ελαστική.

Την κάνουμε μπαλίτσα, την τυλίγουμε με μεμβράνη και την αφήνουμε για ½ ώρα στο ψυγείο.

Στο μεταξύ, βάζουμε σε αντικολλητικό τηγάνι τις φράουλες, τη ζάχαρη και το κορν φλάουρ και σε μέτρια φωτιά ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και να δέσει το σιρόπι.

Αφήνουμε τις φράουλες να κρυώσουν.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.

Βουτυρώνουμε μια ταρτιέρα ή ένα στρογγυλό ρηχό ταψάκι.

Πιέζουμε τη ζύμη με το χέρι να γίνει πλατιά, τη βάζουμε ανάμεσα σε δύο κόλλες χαρτί ψησίματος και με τον πλάστη την ανοίγουμε σε στρογγυλό φύλλο, μερικά εκατοστά μεγαλύτερο από την περιφέρεια του ταψιού μας.

Με τη βοήθεια του χαρτιού στρώνουμε τη ζύμη στον πάτο της ταρτιέρας.

Αλείφουμε την επιφάνεια της ζύμης με τη μισή μαρμελάδα. Στρώνουμε από πάνω τις φράουλες με το σιρόπι τους και με κουταλάκι σκορπάμε κατά τόπους την υπόλοιπη μαρμελάδα.

Ακανόνιστα, φέρνουμε προς το εσωτερικό της ταρτιέρας τα κομμάτια ζύμης που περισσεύουν.

Ψήνουμε για 40' ή μέχρι να ροδίσει η ζύμη.

Ιδανικά, αυτή η πίτα τρώγεται ζεστή, από τον φούρνο.

Επίσης...

Σούπερ γλυκά με ροδάκινο

Φτιάξτε κι εσείς αυτά τα δροσιστικά επιδόρπια με ένα από τα πιο αγαπημένα και ζουμερά φρούτα του καλοκαιριού.

Αυτό το καλοκαίρι φτιάχνουμε σορμπέ

Πανεύκολο, δροσερό και νόστιμο: αυτό είναι το σορμπέ και σου προτείνουμε τέσσερις τρόπους να το φτιάξεις σπίτι.

Περισσότερα από

Γλυκά

Το αντίδοτο στη ζέστη είναι μια... γρανίτα!

Φτιάξε τις πιο νόστιμες και φρουτένιες γρανίτες ακολουθώντας τις 4 συνταγές που θα βρεις εντός.

Πειραματίσου με καρπουζο-γλυκά!

Δες εντός τρεις συνταγές για υπέροχες γλυκές παρασκευές με καρπούζι.

Το βύσσινο πάει πολύ στο καλοκαίρι

Φτιάξτε κι εσείς τρία πανεύκολα δροσιστικά επιδόρπια με γλυκό ή μαρμελάδα βύσσινο.

Ιδιαίτερα γλυκά με πεπόνι

Δοκίμασε να απολαύσεις το αγαπημένο καλοκαιρινό φρούτο σε πρωτότυπους συνδυασμούς.

Υπέροχα γλυκά με κεράσι

Σορμπέ, μους σοκολάτας ή υγρό κέικ; Η επιλογή είναι δική σου.

Δροσιστικά γλυκά ψυγείου με φρούτα

Τρία πανεύκολα γλυκά με φρούτα που είναι ό,τι πρέπει για τη ζέστη.

Τα μύρτιλα δίνουν χρώμα και γεύση - κι αυτά τα γλυκά το αποδεικνύουν

Δείτε εντός δύο συνταγές για λαχταριστά κέικ και μία για πανακότα με πρωταγωνιστή το μύρτιλο.

Τα τσιζκέικ πάνε πολύ στην άνοιξη

Δροσερά και ωραία, αυτά είναι τα τσιζκέικ που σας προτείνουμε να απολαύσετε.

Λαχταριστές συνταγές με φράουλες

Καθώς η άνοιξη γεμίζει τη φύση με χρώματα και αρώματα, η φράουλα κάνει την εντυπωσιακή της εμφάνιση και μας καλεί να τη γευτούμε σε κάθε πιθανή εκδοχή.

3 συνταγές για υπέροχα τσιζκέικ

Δοκιμάστε τις συνταγές που θα βρείτε εντός για το αγαπημένο γλυκό.