Υλικά
150 γρ. βούτυρο αγελάδος σε θερμοκρασία δωματίου
120 γρ. γάλα
120 γρ. ζάχαρη άχνη
1 αβγό
250 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 βανίλια
γλυκό σταφύλι
Εκτέλεση
Με το σύρμα δουλεύουμε σε μια λεκάνη το βούτυρο, το γάλα, τη ζάχαρη και το αβγό.
Προσθέτουμε το αλεύρι και τη βανίλια και δουλεύουμε καλά, ζυμώνοντας με το χέρι μας, μέχρι να πάρουμε μια ομοιογενή ζύμη.
Την κάνουμε μπαλίτσα, τη σκεπάζουμε με μεμβράνη και την αφήνουμε για ½ ώρα στο ψυγείο.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170°C.
Στρώνουμε με χαρτί ψησίματος το ρηχό ταψί του φούρνου.
Κόβουμε τη ζύμη σε μπαλάκια στο μέγεθος καρυδιού, την ανοίγουμε σε στρογγυλά μπισκοτάκια και πιέζουμε στη μέση με το δάχτυλό μας να σχηματιστεί λακκουβίτσα.
Γεμίζουμε τη λακκουβίτσα με γλυκό του κουταλιού σταφύλι και ψήνουμε για 15' τα μπισκοτάκια.
Τα αφήνουμε να κρυώσουν.