Υλικά
200 γρ. βούτυρο
4 αυγά
500 γρ. αλεύρι
3 κ.γλ. κοφτά µπέικιν πάουντερ
300 γρ. µέλι
2 κ.γλ. πιπερόριζα
1 κ.γλ. κανέλα
1 κ.γλ. γαρίφαλο τριµµένο ή και λιγότερο (το γαρίφαλο έχει έντονο άρωµα οπότε βάζετε ανάλογα µε τις προτιµήσεις σας)
1 φλιτζάνι γάλα
20γρ. βούτυρο για τη φόρµα
Εκτέλεση
Χτυπάµε το βούτυρο µέχρι να ασπρίσει.
Ρίχνουµε τα αυγά ένα - ένα.
Κοσκινίζουµε το αλεύρι µαζί µε το µπέικιν πάουντερ, την κανέλα, το γαρίφαλο και την πιπερόριζα.
Αναµειγνύουµε καλά µε το µέλι, που θα το έχουµε ζεστάνει λίγο, να είναι χλιαρό, αν είναι πολύ παχύρρευστο.
Προσθέτουµε λίγο - λίγο το γάλα και ανακατεύουµε καλά για να γίνει ένα µείγµα οµοιογενές και λείο.
Βουτυρώνουµε µία φόρµα για κέικ, ρίχνουµε µέσα τη ζύµη και ψήνουµε στο φούρνο στην κάτω θέση, στους 175 βαθµούς για 1 ώρα.