Follow us

Τα κορυφαία ελαιόλαδα που διακρίθηκαν στον Athena Olive Oil Competition 2019

Ο Athena International Olive Oil Competition (ATHIOOC) απένειμε συνολικά 201 μετάλλια στα 364 δείγματα που έκρινε, ενώ συμμετοχές και κριτές απέδειξαν τον διεθνή χαρακτήρα της ελληνικής διοργάνωσης…

Τα κορυφαία ελαιόλαδα που διακρίθηκαν στον Athena Olive Oil Competition 2019

Ο Athena International Olive Oil Competition (ATHIOOC), που διεξήχθη φέτος στο Ναύπλιο, απένειμε συνολικά 201 μετάλλια στα 364 δείγματα που έκρινε και ένα ελληνικό ελαιόλαδο πήρε την ανώτατη διάκριση του διαγωνισμού, το “Διπλό Χρυσό” (που αντιστοιχεί σε βαθμολογία πάνω από 95/100). Οι συμμετοχές ήταν από πολλές χώρες (Αργεντινή, Γαλλία, Ισπανία, Ισραήλ, Ιταλία, Κροατία, Μαρόκο, Πορτογαλία, Σαουδική Αραβία, Σλοβενία, Τουρκία, Τυνησία και Χιλή).

Τα κορυφαία ελαιόλαδα που διακρίθηκαν στον Athena Olive Oil Competition 2019

Στον διαγωνισμό, που θεωρείται, σύμφωνα με τους διοργανωτές, ο πλέον δυναμικά ανερχόμενος διεθνής διαγωνισμός ελαιολάδου, η εικοσαμελής επιτροπή, από αναγνωρισμένου κύρους διεθνείς κριτές, απένειμε 8 Διπλά Χρυσά βραβεία, 76 Χρυσά, 71 Αργυρά και 46 Χάλκινα βραβεία, που μπορείτε να δείτε εδώ https://www.athenaoliveoil.gr/el/results/medals. Απονεμήθηκαν, επίσης, 12 ειδικά βραβεία, που μπορείτε να δείτε εδώ https://www.athenaoliveoil.gr/el/results/special-awards. Πρώτο σε βαθμολογία ε.π. ελαιόλαδο αναδείχθηκε το Conde de Mirasol, από την Κόρδοβα της Ανδαλουσίας. Καλύτερο ελληνικό εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο αναδείχθηκε το One & Olive από κορωνέικη ποικιλία (Μεσσηνία).
Η προβληματική χρονιά του 2018 για το ελαιόλαδο -και όχι μόνο στην Ελλάδα- είχε σαν αποτέλεσμα τη μείωση συνολικά των διακρίσεων κατά 17% σε σχέση με πέρσι, ενώ, ειδικά στα ελληνικά ε.π. ελαιόλαδα, η μείωση των διακρίσεων άγγιξε το 40%.
Τα ελληνικά ε.π. ελαιόλαδα απέσπασαν 1 Διπλό Χρυσό, 5 Χρυσά, 32 Αργυρά και 27 Χάλκινα μετάλλια.

O Athena International Olive Oil Competition (ATHIOOC) έχει ήδη αποκτήσει διεθνές κύρος και θεωρείται ο πλέον δυναμικά ανερχόμενος διεθνής διαγωνισμός ελαιολάδου. Η επιλογή του Ναυπλίου για τη φετινή επιτυχή διοργάνωση είχει να κάνει με το ιστορικό ενδιαφέρον, με τη γραφικότητα της πόλης, αλλά και με το (συμβολικό) γεγονός ότι η περιοχή διαθέτει έναν από τους πιο ιστορικούς ελαιώνες της χώρας, με υπεραιωνόβια ελαιόδενδρα.

Η τελετή απονομής των βραβείων είναι, όπως κάθε χρόνο, μια σπάνια ευκαιρία να δοκιμάσει κανείς μερικά κορυφαία ε.π. ελαιόλαδα, καθώς συνοδεύεται από γευσιγνωσία. Θα γίνει στο ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία στις 20 Απριλίου (12:00 - 20:00 -απονομή 18:00-20:00).

Επίσης...

3 νηστίσιμες παραλλαγές αγαπημένων πιάτων

Ήξερες ότι μπορείς να απολαύσεις στη νηστεία (με ένα μικρό τουίστ) μελιτζάνες παπουτσάκια, σουτζουκάκια και γιουβέτσι;

Χρυσοσκουφάτες παραδοσιακές συνταγές

Συνταγές που αντιπροσωπεύουν την πλούσια γαστρονομική κληρονομιά της Ελλάδας.

Περισσότερα από

Οι αγκινάρες αλλιώς

Απολαυστικές συνταγές που δίνουν νέα διάσταση στην αγαπημένη μας αγκινάρα.

3 εύκολες συνταγές για ωραίο γαύρο

Μαρινάτος, στον φούρνο ή πλακί; Η επιλογή είναι δική σας.

Γλυκά που ταιριάζουν στη νηστεία

Ακόμα και κατά την διάρκεια της νηστείας, μπορούμε να δημιουργήσουμε υπέροχα γλυκίσματα που θα ικανοποιήσουν τη διάθεση για γλυκό, συνδυάζοντας παραδοσιακές συνταγές και υγιεινές επιλογές.

Τι τρώμε στη νηστεία;

Τι ακριβώς τρώμε στη νηστεία και πώς μπορούμε να δημιουργήσουμε νόστιμα και θρεπτικά πιάτα, με έμπνευση από την ελληνική και μεσογειακή κουζίνα.

3 συνταγές για σούπερ καλαμαράκια

Δείτε εντός τρεις νόστιμες και εύκολες συνταγές.

Φτιάχνουμε τους πιο νόστιμους χαλβάδες!

Δοκιμάστε τις τρεις συνταγές για χαλβά που θα βρείτε εντός.

Εκρηκτική γεύση από θάλασσα: Συνταγές με μύδια για κάθε περίσταση

Τα μύδια προσφέρουν υπέροχες γεύσεις και μπορούν να μετατραπούν σε γευστικά πιάτα όπως πιλάφι, λινγκουίνι ή σαγανάκι.

Φτιάξτε το Saint Honoré με βανίλια και mascarpone του chef – pâtissier Αλέξανδρου Κόνιαρη

Δείτε εντός της συνταγή για το λαχταριστό γαλλικό γλυκό.

Η Vacherin με σμέουρα και κρέμα βανίλιας του chef – pâtissier Μανώλη Στήθου

Φτιάξτε κι εσείς το νόστιμο γλυκό, ακολουθώντας τη συνταγή εντός.

Φτιάξτε τις κρέπες με βιολογικά μύρτιλα του chef – pâtissier Σπύρου Πεδιαδιτάκη

Δοκιμάστε να δημιουργήσετε κι εσείς το εύκολο και ισορροπημένο ζεστό γλυκό που έχει αρώματα καραμέλας, φρούτου και αλκοόλ.