Αν και τα εποχικά προϊόντα έχουν υψηλότερη περιεκτικότητα σε θρεπτικά συστατικά, η πρόοδος της τεχνολογίας και της επιστήμης μας επιτρέπουν να καταναλώνουμε οποιοδήποτε τρόφιμο επιθυμούμε όλο το χρόνο, ξεχνώντας την εποχικότητα. Έτσι, με τον Δεκέμβριο να αποτελεί τον κατεξοχήν εορταστικό μήνα του χρόνου, συγκεντρώσαμε τα «φρέσκα» του μήνα, που δεν πρέπει να λείπουν από το γιορτινό τραπέζι.
Έτσι, τα προϊόντα του Δεκεμβρίου είναι:
- φρούτα: αβοκάντο, γκρέιπφρουτ, μανταρίνια, μήλα, πορτοκάλια, ρόδι
- λαχανικά: γλυκοπατάτες, γογγύλια (ράπα ή ρέβα), καρότα, κολοκύθα, κουνουπίδι, λαχανάκια Βρυξελλών, λάχανο, λεμόνια, λωτός, μαρούλι, μπρόκολο, παντζάρια, πατάτες, πράσο, σαλάτα, σέλινο, σέσκουλα, φινόκιο
- ξηροί καρποί: αμύγδαλα, καρύδια, κάστανα, σταφίδες, φουντούκια
- ψάρια: γλώσσα, γόπες, κουτσομούρες, λυθρίνια, μαρίδα, μπαρμπούνια, συναγρίδα, σαφρίδια, σφυρίδα, τσιπούρες