Follow us

Η φασολάδα αλλιώς

Δοκιμάστε τρεις συνταγές για φασολάδα που έχουν κάτι το διαφορετικό.

ΦΑΣΟΛΑΔΑ ΜΕΘΥΣΜΕΝΗ

Δοκιμάστε τις παρακάτω τρεις συνταγές για φασολάδα που έχουν κάτι το διαφορετικό.

Φασολάδα Μεθυσμένη

Υλικά

  • 1/2 κιλό ξερά φασόλια
  • 1 κούπα ελαιόλαδο
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι τριμμένο
  • 2 κούπες κρασί
  • 2 μέτρια καρότα
  • 1/4 κούπας μαϊντανό
  • 1 κούπα σέλινο
  • αλάτι
  • πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Βράζουμε τα φασόλια σε μπόλικο νερό και αφού βράσουν τα στραγγίζουμε.
  2. Βάζουμε στην κατσαρόλα το λάδι, το κρεμμύδι, το σέλινο να μαραθούν και μετά προσθέτουμε το μαϊντανό και τα καρότα.
  3. Προσθέτουμε τα μισοβρασμένα φασόλια, το κρασί, αλάτι και πιπέρι.
  4. Βράζουμε μέχρι να χυλώσει το φαγητό.

Φασολάδα με Κίτρινη Κολοκύθα

Υλικά

  • 500 γρ. φασόλια ξερά
  • 200 γρ. κολοκύθα, καθαρισμένη και κομμένη σε κύβους
  • 2 καρότα
  • 1 κρεμμύδι
  • 2 σκόρδα
  • 200 γρ. πολτός ντομάτας
  • ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι μαύρο

Εκτέλεση

  1. Μουλιάζουμε τα φασόλια αποβραδίς σε ένα μεγάλο μπολ με νερό.
  2. Καθαρίζουμε και κόβουμε τα καρότα σε ροδέλες.
  3. Τέλος ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και τα σκόρδα.
  4. Τσιγαρίζουμε ελαφρά κρεμμύδι και σκόρδο με λαδάκι και κατόπιν ρίχνουμε μέσα στην κατσαρόλα τα φασόλια, τα κομμάτια κολοκύθας και του καρότου και τον πολτό ντομάτας.
  5. Προσθέτουμε γύρω στα 700-800 γρ. νερό, ή τόσο ώστε να σκεπαστούν και με το παραπάνω όλα τα υλικά.
  6. Αλατοπιπερώνουμε. Αφήνουμε το φαγητό να βράσει, μέχρι να χυλώσει.
  7. Συνοδεύουμε με φρέσκο ψωμί, φέτα, ψητό λουκάνικο χωριάτικο.

Φασολάδα με Χοιρινό

Υλικά

  • 150 γρ. βούτυρο
  • 1 πρέζα πιπέρι κόκκινο
  • 2 ψιλοκομμένα πράσα
  • λίγο ψιλοκομμένο σέλινο
  • 1/2 κιλό χοιρινό κιλότο (κομμένο σε μικρά κομμάτια)
  • 2 τριμμένα κρεμμύδια
  • 250 γρ. χοντρά φασόλια
  • 2 ξεφλουδισμένες και κομμένες ντομάτες ή 1 φλιτζάνι κονκασέ
  • 1 ζωμό βοδινού
  • αλάτι
  • πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Βάζουμε τα φασόλια να φουσκώνουν σε ένα μπολ με κρύο νερό από το προηγούμενο βράδυ της μέρας που θα θελήσουμε να φτιάξουμε φασολάδα με χοιρινό.
  2. Την επομένη, τα σουρώνουμε, τα βάζουμε σε μια κατσαρόλα, τα καλύπτουμε με νερό, τα βράζουμε για 5 λεπτά και ύστερα τα σουρώνουμε.
  3. Μαραίνουμε σε μια κατσαρόλα με λίγο νερό τα κρεμμύδια, τα πράσα, το σέλινο και τις πιπεριές, και στη συνέχεια προσθέτουμε το βούτυρο και το χοιρινό, για να τα σοτάρουμε όλα μαζί σε μέτρια φωτιά.
  4. Και τέλος, βάζουμε στην κατσαρόλα τις ντομάτες, τα φασόλια, τον κύβο, 4 φλιτζάνια νερό, αλάτι και τα πιπέρια (κόκκινο και μαύρο), χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε τη φασολάδα με χοιρινό για περίπου 1 1/2 ώρα.

* 3 πρωτότυπα γλυκά με καρότο

Επίσης...

Ρεβιθοκεφτέδες Ανάµικτοι

Η συνταγή για ανάμικτους ρεβιθοκεφτέδες.

Ρεβιθοκεφτέδες Σαµιώτικοι

Η συνταγή για σαμιώτικους ρεβιθοκεφτέδες.

Περισσότερα από

Γρήγοροι Ρεβιθοκεφτέδες

Η συνταγή για γρήγορους ρεβιθοκεφτέδες.

Ρεβίθια µε Μανέστρα και Ταχίνι

Πώς θα φτιάξεις ρεβίθια µε µανέστρα και ταχίνι.

Γίγαντες Φούρνου

Πώς θα φτιάξεις γίγαντες φούρνου.

Ρεβίθια Φούρνου με Σπανάκι ή Άλλο Χόρτο

Πώς θα φτιάξεις ρεβίθια φούρνου με σπανάκι ή άλλο χόρτο.

Απλή Ρεβιθόπιτα

Πώς θα φτιάξεις ρεβιθόπιτα.

Φασόλια Μαυρομάτικα με Φρέσκα Χόρτα

Η συνταγή για φασόλια μαυρομάτικα με φρέσκα χόρτα.

Ρεβιθοκεφτέδες με Πατάτα και Βασιλικό

Η συνταγή για ρεβιθοκεφτέδες με πατάτα και βασιλικό.

Ζυμαρικά με Ρεβίθια

Πώς θα φτιάξεις ζυμαρικά με ρεβίθια.

Φασόλια στο Φούρνο με Πιπεριές και Ελιές

Πώς θα φτιάξεις φασόλια στο φούρνο με πιπεριές και ελιές.

Φασολάδα Μεθυσμένη

Η συνταγή για μία νόστιμη φασολάδα.