Follow us

Η σκορδαλιά με άλλο τρόπο

Η σκορδαλιά είναι ένα κλασικό ελληνικό πιάτο που έχει πολλές παραλλαγές, και κάθε περιοχή την προσαρμόζει με τα δικά της υλικά.

ΣΚΟΡΔΑΛΙΑ ΣΤΟ ΤΗΓΑΝΙ

Η σκορδαλιά είναι ένα παραδοσιακό ελληνικό πιάτο που έχει πολλές παραλλαγές ανάλογα με την περιοχή και τα υλικά που χρησιμοποιούνται. Αν και η βασική συνταγή της περιλαμβάνει σκόρδο και λάδι, η κάθε παραλλαγή φέρει την προσωπική της σφραγίδα, προσφέροντας μοναδικές γεύσεις και υφές. Είτε συνοδεύει τηγανητό ψάρι, είτε σερβίρεται ως ντιπ ή ορεκτικό, η σκορδαλιά παραμένει ένα αγαπημένο πιάτο σε κάθε τραπέζι.

Κεφαλλονίτικη αλιάδα

Η αλιάδα είναι η παραδοσιακή σκορδαλιά της Κεφαλονιάς, με βασικό συστατικό την πατάτα και έντονη γεύση σκόρδου. Αποτελεί αναπόσπαστο συνοδευτικό για τηγανητά ψάρια και μπακαλιάρο.

Η σκορδαλιά με άλλο τρόπο

Σκορδαλιά με καρύδια

Μια πλούσια και βελούδινη εκδοχή της κλασικής σκορδαλιάς, όπου τα καρύδια χαρίζουν μια ιδιαίτερη γήινη γεύση και κρεμώδη υφή. Ταιριάζει ιδανικά με θαλασσινά και λαχανικά.

Σκορδαλιά με καρύδια

Πράσινη σκορδαλιά με πατάτα και μαϊντανό

Μια δροσερή παραλλαγή της παραδοσιακής σκορδαλιάς, με πατάτα και άρωμα φρέσκου μαϊντανού. Η απαλή της γεύση και το ζωηρό πράσινο χρώμα την κάνουν ξεχωριστή.

Πράσινη σκορδαλιά με πατάτα και μαϊντανό

Σκορδαλιά με παντζάρι

Η σκορδαλιά με παντζάρι ξεχωρίζει για το βαθύ κόκκινο χρώμα και τη γλυκιά της επίγευση. Ιδανική για να συνοδεύσει ψάρια ή να σερβιριστεί ως ντιπ.

Σκορδαλιά με παντζάρι

Επίσης...

3 συνταγές για να ευχαριστηθείς το χταπόδι

Δες εντός τρεις προτάσεις για να φτιάξεις πεντανόστιμα πιάτα με χταπόδι.

Οι ατρόμητοι μάγειρες φτιάχνουν σπίτι... ταρτάρ!

Δείτε εντός τρεις συνταγές για να απολαύσετε ταρτάρ τόνου, τσιπούρας και σολωμού.

Περισσότερα από

Η ντομάτα δεν είναι μόνο για χωριάτικη

Δες εντός τρεις συνταγές που θα σε πείσουν ότι η ντομάτα είναι υπέροχη και εκτός των καθιερωμένων.

Αλμυρές τηγανίτες για ζυμαρένιες απολαύσεις

Βάλε μπρος το τηγάνι και στο άψε-σβήσε θα έχεις το τέλειο σνακ.

Μαγειρεύουμε μπριάμ!

Το αγαπημένο πολύχρωμο φαγητό σε τρεις εκδοχές.

Έχεις βερίκοκα; Έχουμε προτάσεις για γλυκάκι!

Σε παγωτό, μους ή σε τάρτα με κρέμα γιαουρτιού και γλυκό κρασί θα απολαύσεις το αγαπημένο καλοκαιρινό φρούτο;

Απολαμβάνοντας τη σαρδέλα

Το τίμιο μικρό ψάρι θα γίνει ο καλύτερος καλοκαιρινός σου μεζές.

Ήξερες ότι οι μους γίνονται τέλειες και χωρίς σοκολάτα;

Η απόδειξη; Οι τρεις δροσερές κι ανάλαφρες συνταγές που θα βρεις εντός.

Φτιάξε burger στο σπίτι

Όλη η απόλαυση ανάμεσα σε δύο αφράτα ψωμάκια.

3 προτάσεις για ωραίους ντάκους

Εσύ έχεις φάει ντάκο με μαστίχα Χίου και μους μελιτζάνας ή με βλίτα και τηγανητά αυγά;

Ριζότο με θαλασσινά για καλοκαιρινά τραπέζια

Δοκίμασε τη συνταγή που φέρνει τη θάλασσα στο πιάτο σου.

Καρπούζι με φέτα: Ταιριάζουν στ’ αλήθεια ή όχι;

Απόλαυσε το καλοκαιρινό φρούτο με απροσδόκητους συνδυασμούς που θα ανανεώσουν τη γεύση του και θα ξυπνήσουν τις αισθήσεις σου.