
Υλικά
υλικά
1/2 κ. πατάτες
6-8 σκ.σκόρδο καθαρισμένες
1 φλ.τσ. ε.π. ελαιόλαδο με απαλή γεύση
1/2 φλ.τσ. φύλλα μαϊντανού
3-4 κ.σ. χυμό λεμονιού*
αλάτι, πιπέρι
παρασκευή
Βράζουμε τις πατάτες με τη φλούδα, τις ξεφλουδίζουμε χλιαρές και τις περνάμε από τη μηχανή του πουρέ.
Βάζουμε στο μπλέντερ τα σκόρδα -αφού αφαιρέσουμε προηγουμένως το πράσινο φύτρο τους-μαζί με τον μαϊντανό και 3-4 κ.σ ελαιόλαδο και τα πολτοποιούμε.
Τα βάζουμε στο μπολ του μίξερ προσθέτοντας τμηματικά τις πατάτες, αλάτι και πιπέρι και χτυπάμε σε χαμηλή ταχύτητα.
Προσθέτουμε λίγο-λίγο το ελαιόλαδο εναλλάξ με το λεμόνι και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι ν' αποκτήσει την υφή που θέλουμε, αλλά όχι πολλή ώρα.
Δοκιμάζουμε και προσθέτουμε αν χρειάζεται αλάτι ή λεμόνι.
Η σκορδαλιά μπορεί να γίνει και λειώνοντας τα υλικά με το πιρούνι ή σε γουδί.* σημ.
αντί για λεμόνι μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ένα καλό ξύδι, είναι θέμα γούστου.
Πολλοί βάζουν και από τα δύο.