Follow us

Κουσκούς με κρέας και λαχανικά (Μαρόκο)

Κουσκούς με κρέας και λαχανικά (Μαρόκο)

Υλικά

Για το κρέας
1 1/2 κιλό ψαχνό αρνίσιο κρέας, κομμένο σε χοντρούς κύβους (ή 1 κιλό αρνίσιο κρέας και ένα μικρό κοτόπουλο, κομμένο στα 6.
1 1/2 φλιτζ. τσ. ψιλοκομμένο κρεμμύδι
4 σκ. σκόρδο σε φετάκια
2 φλιτζ. τσ. ρεβίθια μουσκεμένα από το βράδυ
1 κ.σ. πάπρικα γλυκιά / 1 κ.σ. τζίτζερ τριμμένο / 1 κ.σ. δυόσμος ξερός / 1/2 κ.κ. κουρκουμάς / 1 κ.κ. κύμινο τριμμένο / Αλάτι / Πιπέρι

Για τα λαχανικά
3 καρότα σε χοντρά κομμάτια
2 μέτρια κρεμμύδια σε φέτες
2 φλιτζ. τσ. κολοκυθάκια σε χοντρά κομμάτια
1 φλιτζ. τσ. σταφίδα μαύρη (προαιρετικά)
2 κ.σ. κουκουνάρι
1 κ.κ. κανέλα
2 κ. σ. αρίσα (καυτερή, κόκκινη σάλτσα) ή άλλη καυτερή σάλτσα

Για το κουσκούς
3 φλιτζ. τσ. κουσκούς (δημητριακό από σιτάρι, που πωλείται σε κουτιά στα σουπερμάρκετ ή στα μαγαζιά με εθνικά προϊόντα)

Παρασκευή

(Αν διαθέτουμε το ειδικό διπλό σκεύος για κουσκούς, ακολουθούμε την ανάλογη διαδικασία.) Σε μεγάλη, βαριά κατσαρόλα βάζουμε όλα τα υλικά που αναφέρουμε για το κρέας και τα σκεπάζουμε με νερό. Όταν αρχίσει το φαγητό να κοχλάζει, χαμηλώνουμε τη φωτιά και το αφήνουμε να σιγοβράσει σκεπασμένο για 1-1 1/2 ώρα, μέχρι να μαλακώσει το κρέας. Τότε προσθέτουμε τα λαχανικά με όλα τα υπόλοιπα υλικά και τα αφήνουμε άλλα 15 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν και αυτά. (Η ίδια διαδικασία μπορεί να γίνει και σε γάστρα, στο φούρνο, με περισσότερη ώρα μαγειρέματος.) Στο μεταξύ, βάζουμε το κουσκούς να μαλακώσει σε αλατισμένο νερό, σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας του. Όταν φουσκώσει προσθέτουμε το φρέσκο βούτυρο και με μια σπάτουλα το χτυπάμε ελαφρά για να ξεχωρίσουν οι κόκκοι του. Σε μεγάλη, βαθιά πιατέλα απλώνουμε το κουσκούς και τοποθετούμε επάνω το κρέας με τα λαχανικά. Περιχύνουμε με σάλτσα από την κατσαρόλα και σερβίρουμε την υπόλοιπη σε χωριστό δοχείο.

Επίσης...

Δοκίμασε αυτές τις 3 συνταγές με μανιτάρια

Κρασάτα, στο φούρνο με φέτα ή μέσα σε ζεστή σφολιάτα, τα μανιτάρια είναι πάντα μια καλή ιδέα, ειδικά ως εναλλακτική του κρέατος.

3 συνταγές για υπέροχες αλμυρές κρέπες

Δοκιμάστε αυτές τις τρεις νόστιμες συνταγές.

Περισσότερα από

Φαγητό

3 γευστικές ιδέες για αλμυρές τάρτες

Πιπεριές φλωρίνης, κοτόπουλο αλλά και μανιτάρια με κονιάκ είναι οι πρωταγωνιστές των τριών συνταγών που θα βρεις εντός.

3 συνταγές για νόστιμες αλμυρές πίτες

Δείτε τις προτάσεις μας για τρεις πίτες που έχουν ως πρωταγωνιστή αντίστοιχα το κρεμμύδι, το πράσο με τον κιμά και το σουτζούκι.

Τάρτα-quiche με Πουρέ Πατάτας με Μανιτάρια και γεύση Τρούφας ΓΙΩΤΗΣ, μανιτάρια και γραβιέρα

Ο καιρός ανοίγει, τα σπίτια μας και η διάθεσή μας το ίδιο, η καθημερινότητά μας διψά για ανανέωση. Οι γευστικές απολαύσεις παίζουν κι εδώ έναν πολύ σημαντικό ρόλο!

Ανοιξιάτικες πίτες

Οι πίτες είναι κορυφαίο ελληνικό γαστρονομικό brand, έρωτας διαχρονικός και, πιο πεζά, ο πιο ωραίος τρόπος για να ταΐσεις πολύ κόσμο και να περισσέψει για κολατσιό, για το γραφείο, το σχολείο και τα συναφή.