Follow us

Ουζομεζέδες με άποψη

Ουζομεζέδες με άποψη

Το ούζο λατρεύει τον ήλιο και τους μεζέδες που ταιριάζουν στο καλοκαίρι. Είναι και εύκολο: το "στήνεις" με παστή σαρδέλα, βραστό χταποδάκι, φέτα σαγανάκι, αγγούρι με ξύδι, μια τυροκαυτερή, ένα μικρό ψαράκι στο τηγάνι, χωρίς να ανακατευτείς με πολύωρη μαγειρική. Είναι και οικονομικό. Δεν απαιτεί ακριβά υλικά καθώς οι ταπεινοί μεζέδες του πάνε περισσότερο. Αλλωστε, ήταν πάντα ένα "λαϊκό" ποτό. Οι αντιθέσεις και η ένταση στα γευστικά ταιριάσματα είναι απαραίτητες, γι' αυτό και δένει γάντι με αλμυρά και τηγανητά. Η ποικιλία είναι ένα ακόμα στοιχείο που παίζει στο τραπέζι του ούζου. Αρκετά εδέσματα μπορεί να είναι έτοιμα ακόμα και από την προηγουμένη (σαλάτες-ντιπ, χταπόδι βραστό, γαύρος αχνιστός με σκορδάκι, τσιροσαλάτα, ρεγγοσαλάτα κλπ.) αφήνοντας για το τέλος μόνο το τηγάνι ή ένα σαγανάκι της στιγμής. Καλό είναι να μην ανακατέψετε θαλασσινούς μεζέδες με κρεατικά (π.χ. λουκάνικο, σουτζούκι ή παστουρμά) και να δώσετε μια σαφή κατεύθυνση στο τραπέζι σας. Μαζί με τα γνωστά και μη εξαιρετέα που αναφέραμε, δοκιμάστε και ένα δυο πιο πρωτότυπα πιάτα, σαν αυτά που σας προτείνουμε…

Επίσης...

Τάρτα-quiche με Πουρέ Πατάτας με Μανιτάρια και γεύση Τρούφας ΓΙΩΤΗΣ, μανιτάρια και γραβιέρα

Ο καιρός ανοίγει, τα σπίτια μας και η διάθεσή μας το ίδιο, η καθημερινότητά μας διψά για ανανέωση. Οι γευστικές απολαύσεις παίζουν κι εδώ έναν πολύ σημαντικό ρόλο!

Περισσότερα από

Φαγητό

Ανοιξιάτικες πίτες

Οι πίτες είναι κορυφαίο ελληνικό γαστρονομικό brand, έρωτας διαχρονικός και, πιο πεζά, ο πιο ωραίος τρόπος για να ταΐσεις πολύ κόσμο και να περισσέψει για κολατσιό, για το γραφείο, το σχολείο και τα συναφή.

20 συνταγές για το νηστίσιμο τραπέζι

Το πιο "προβλέψιμο" τραπέζι του χρόνου είναι σίγουρα αυτό της Καθαράς Δευτέρας. Βαρεθήκατε; Υπάρχουν ένα σωρό τρόποι να μαγειρέψουμε τα σαρακοστιανά μας, χωρίς να ξεφύγουμε από το κλίμα…