Υλικά
2 κ. κατσίκι με το κόκκαλο (σπάλα) κομμένο σε μικρές μερίδες
2 κ. πατάτες
800 γρ. ώριμες σφιχτές ντομάτες
2 μέτρια ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα
4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
1 φλ. ελαιόλαδο
1 ξυλαράκι κανέλλα
2 φύλλα δάφνης
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Πλένουμε το κρέας και το στεγνώνουμε. Καθαρίζουμε τις πατάτες, τις πλένουμε και τις κόβουμε σε κομμάτια 2.5 εκ.. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε καθιστή κατσαρόλα (χαμηλή και πλατιά) και το ροδίζουμε απ’ όλες τις πλευρές, γυρίζοντάς το με ξύλινη κουτάλα. Προσθέτουμε τα κρεμμύδια και το σκόρδο και συνεχίζουμε το μαγείρεμα ανακατεύοντας μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτουμε τις ντομάτες, τη δάφνη, την κανέλλα και τη ζάχαρη, χαμηλώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε για 1 ½ ώρα σε πολύ χαμηλή φωτιά. Ρίχνουμε τις πατάτες, αλατοπιπερώνουμε και συνεχίζουμε το μαγείρεμα άλλη μισή ώρα, μέχρι το κρέας να μαλακώσει πολύ καλά και να χυλώσει η σάλτσα, αλλά και να έχουν γίνει οι πατάτες. Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε το φαγητό να ξεκουραστεί για 15 λεπτά πριν σερβίρουμε.
Α.Τ.