Υλικά
700 γρ. κιμά από κοτόπουλο
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
1 κ.σ. μουστάρδα
1 κ.σ. κέτσαπ
Για τη σάλτσα τυριού
1 κ.σ. βούτυρο
1 κ.σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 φλ. 2% γάλα
100 γρ. τσένταρ τριμμένο
100 γρ. κασέρι τριμμένο
90 γρ. προβολόνε τριμμένο
½ κ.γ. μοσχοκάρυδο τριμμένο
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Ετοιμάζουμε τα μπέργκερς: σε μεγάλο μπολ ζυμώνουμε τον κιμά, το σκόρδο, τη μουστάρδα, την κέτσαπ, αλάτι και πιπέρι και πλάθουμε τέσσερα μπέργκερς. Τα πασπαλίζουμε με το σουσάμι. Τα ψήνουμε σε λαδωμένη σχάρα 5-8 πλευρά από κάθε πλευρά. Χωρίζουμε τα ψωμάκια στα δύο και τα ψήνουμε με την κομμένη μεριά προς τα κάτω.
Ετοιμάζουμε τη σάλτσα τυριού: λιώνουμε το βούτυρο σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε 1-2 λεπτά με το σύρμα, μέχρι να ψηθεί. Ρίχνουμε σιγά -σιγά τα τυριά ανακατεύοντας συνέχεια επάνω σε χαμηλή φωτιά, μέχρι να έχουμε μια λεία σάλτσα. Δοκιμάζουμε το αλάτι, ρίχνουμε πιπέρι και το μοσχοκάρυδο.
Βάζουμε επάνω σε κάθε μισό ψωμάκι φύλλα μαρουλιού ή σαλάτας, ακουμπάμε επάνω από ένα μπέργκερ και περιχύνουμε με τη σάλτσα τυριού. Σκεπάζουμε με το άλλο μισό ψωμάκι και σερβίρουμε αμέσως.
A.T.