![Θαλασσινές συνταγές από το εστιατόριο Καράμπουρνο στη Θεσσαλονίκη](https://tasty.athinorama.gr/Content/ImagesDatabase/p/763x306/crop/both/lmnts/articles/2531921/Karabourno.jpg?quality=90&404=default&v=2)
Ωραία θαλασσινή κουζίνα σε ένα μέρος που δεν το περιμένεις, δηλαδή σε μια ήσυχη γωνιά της τεράστιας αυλής του εμπορικού κέντρου Μediterrean Cosmos στη Θεσσαλονίκη. Οι συνταγές στηρίζονται σε ολόφρεσκα υλικά (τα ψάρια έρχονται από την Αλόννησο και τη Χαλκιδική) και η κουζίνα κατορθώνει να μετατρέπει το απλό και λιτό σε ευρηματικό και απροσδόκητα νόστιμο, αντλώντας έμπνευση από παραδοσιακά εδέσματα. Ιδιοκτήτης και “συμμέτοχος-συνένοχος” στο μαγειρικό team, ο επιβλητικός Σάββας Δαμιανίδης, άξιος σεφ ο Μανώλης Αντωνακάκης.
Πιάτα που μας άρεσαν ιδιαίτερα, η πέστροφα στο τηγάνι με φουντούκια, οι σαρδέλες στο τηγάνι σβησμένες με λεμόνι (αν το τηγάνι είναι από μαντέμι ακόμα καλύτερα), το χταπόδι χουνκιάρ με πουρέ μελιτζάνας και σάλτσα ντομάτα, το φούξ (φούξια) ριζότο με γαρίδες, το μαριναρισμένο και ψημένο σκουμπρί. Σας δίνουμε τις συνταγές και μένει να αποφασίσετε αν θα τα σερβίρετε ως κυρίως πιάτα- μαζί με τις ανάλογες σαλάτες, βραστές ή ωμές- ή σαν μεζέδες μαζί με τσίπουρο ή ούζο.
Εμπορικό Κέντρο Mediterranean Cosmos, 11o χλμ Θεσσαλονίκης -Μουδανίων, τηλ. 2310 475444.
(https://www.medcosmos.gr/shop/karabourno/358d6a80fbfdc7625726dc18f3e65f4b/gr, https://www.facebook.com/Karabourno/?rf=130917350435648)
Updated: 11/08/20
Ημ/νια α' δημοσίευσης: 25/11/18