Follow us

Συνταγές από το “Μαϊάμι” της Καλαμαριάς

Συνταγές από το “Μαϊάμι” της Καλαμαριάς

Εστιατόριο ψαριού με 76χρονη ιστορία και μεγάλο ατού τη θέση του: πάνω στο κύμα, σε έναν κλειστό ορμίσκο στην παραλία της Καλαμαριάς, με απέραντη θέα στον Θερμαϊκό. Από το 2012 βρίσκεται στα χέρια της 3ης γενιάς της οικογένειας Μαμάη και η πλήρης ανακαίνιση το έχει προικίσει με μοντέρνο ύφος και ήρεμη κομψότητα. Ο consultant chef Ανδρέας Κλαυδιανός και ο chef de cuisine Χρήστος Γραικός, δημιουργούν μια ενδιαφέρουσα σειρά από πιάτα της σύγχρονης ελληνικής κουζίνας, αξιοποιώντας τοπικά προϊόντα της Μακεδονίας, αλλά και ολόκληρης της Ελλάδας, ενώ προσωπικές πινελιές και ελεγχόμενα “δάνεια” από τις κουζίνες του κόσμου, δίνουν μια ανάλαφρη fusion κοσμοπολίτικη διάσταση στο μενού. Πέρα από τα πιάτα της σύγχρονης ελληνικής κουζίνας, τα κλασικά ψάρια και τα θαλασσινά στη σχάρα και στο τηγάνι καταλαμβάνουν σοβαρή θέση στον κατάλογο.

Θέτιδος 18, Καλαμαριά, Θεσσαλονίκη, 2310/447996, 6946454487, http://www.maiamirestaurant.gr/

Επίσης...

Ανοιξιάτικες πίτες

Οι πίτες είναι κορυφαίο ελληνικό γαστρονομικό brand, έρωτας διαχρονικός και, πιο πεζά, ο πιο ωραίος τρόπος για να ταΐσεις πολύ κόσμο και να περισσέψει για κολατσιό, για το γραφείο, το σχολείο και τα συναφή.

Περισσότερα από

Φαγητό

15 τρόποι να απολαύσουμε τα όστρακα

Νόστιμα, ελαφριά, υγιεινά. Και κάτι ακόμα σημαντικό: τα όστρακα σε ταξιδεύουν. Είναι το πιάτο που θα κάνει τη διαφορά στο τραπέζι, απλά και εύκολα. Στο καθημερινό και στο πιο "περιποιημένο".

Ταραμοσαλάτα; Φτιάξτε την καλύτερη!

Το πιάτο-βεντέτα που δεν λείπει ποτέ από το τραπέζι της νηστείας (αρχής γενομένης από την Καθαρή Δευτέρα) είναι σίγουρα η ταραμοσαλάτα. Τι χρειάζεται για να είναι επιτυχημένη;