
Υλικά
1 καλαμάρι φρέσκο ολόκληρο περίπου 350 γρ.Υλικά (για 1 μερίδα)
60 γρ. φέτα Χαλκιδικής Π.Ο.Π
1 γερή πρέζα φρέσκο θυμάρι
1 γερή φρέσκο δεντρολίβανο
Για τη σάλτσα Chimichuri
1 κ.σ. πέστο βασιλικού
1 ½ κ.γ. φρέσκο μαϊντανό ψιλοκομμένο
½ πιπεριά τσίλι φρέσκια χωρίς σπόρους και μεμβράνες σε 4 -5 κομματάκια*
20 ml ελαιόλαδο
20 ml ξύδι βαλσάμικο
20 γρ. παρμεζάνα
4 φρέσκα ντοματίνια σε ροδέλες
Για γαρνιτούρα: φρέσκο σχοινόπρασο ψιλοκομμένο, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Πλένουμε και καθαρίζουμε το καλαμάρι.
Φτιάχνουμε τη γέμιση ανακατεύοντας τη φέτα τριμμένη, το δεντρολίβανο και το θυμάρι και γεμίζουμε το καλαμάρι.
Το ψήνουμε στη σχάρα μέχρι να ροδίσει, περίπου 10-15 λεπτά σε μέτρια φωτιά. Ετοιμάζουμε τη σάλτσα Chimichuri βάζοντας σε μπολ τον μαϊντανό, το πέστο βασιλικού, τα ντοματίνια, την πιπεριά τσίλι ψιλοκομμένη, το βαλσαμικό, την παρμεζάνα τριμμένη και το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε να ενωθούν τα υλικά.
Μόλις είναι έτοιμο το καλαμάρι, το τοποθετούμε στο πιάτο, το χαράζουμε (δεν το κόβουμε μέχρι τέλος) και περιχύνουμε με τη σάλτσα Chimichuri.
Γαρνίρουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και το σχοινόπρασο.*Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τις μικρές κόκκινες πιπεριές (τσούσκες).*Η συνταγή είναι από το εστιατόριο "Μαϊάμι" της Θεσσαλονίκης.