Follow us

Μαρμελάδα βερίκοκο αρωματισμένη με τόνγκα

Μαρμελάδα βερίκοκο αρωματισμένη με τόνγκα

Υλικά

2 κ. φρέσκα βερίκοκα
2 κ. ζάχαρη
1 λουβί τόνγκα τριμμένο
Χυμός από ένα μεγάλο λεμόνι

Εκτέλεση

Ξεκινάμε από την προηγούμενη νύχτα: πλένουμε τα βερίκοκα, τα χωρίζουμε στη μέση και βγάζουμε τα κουκούτσια. Αλείφουμε ελαφρά με ελαιόλαδο τον πάτο μια μεγάλης πλατιάς χαμηλής κατσαρόλας. Αραδιάζουμε τα βερίκοκα σε μονές στρώσεις, πασπαλίζουμε με ζάχαρη και ραντίζουμε με λεμόνι. Συνεχίζουμε έτσι μέχρι να τελειώσουν όλα τα υλικά. Σκεπάζουμε με καθαρή πετσέτα και αφήνουμε να μαριναρισθούν τα φρούτα όλη νύχτα.
Την επομένη ημέρα βάζουμε την κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί τελείως η ζάχαρη –θα χρειασθούν περίπου 20 λεπτά. Ανεβάζουμε τη θερμοκρασία της εστίας στο μάξιμουμ, ρίχνουμε την τόνγκα, ανακατεύουμε και μαγειρεύουμε άλλα 10 –20 λεπτά ανακατεύοντας συνεχώς να μην κολλήσει. Ρίχνουμε μια σταγόνα στο πιατάκι που έχουμε στο ψυγείο. Αφήνουμε 2 –3 δευτερόλεπτά και πιέζουμε με το δάχτυλο. Αν έχει κάνει μια λεπτή κρούστα και κρατάει το σχήμα της στην πίεση η μαρμελάδα είναι έτοιμη. Αλλιώς συνεχίζουμε το βράσιμο άλλο 5 –6 λεπτά και ξανακάνουμε το τεστ (έχουμε ξαναβάλει το πιατάκι στο ψυγείο). Αν το γλυκό έχει πολύ αφρό, μπορούμε να ρίξουμε μέσα μισό κουταλάκι του γλυκού βούτυρο. Παραδόξως, διαλύει τον αφρό. Μεταφέρουμε την καυτή μαρμελάδα σε αποστειρωμένα βαζάκια.
Πώς αποστειρώνουμε τα βαζάκια: πλένουμε καλά τα βαζάκια (με βιδωτό μεταλλικό καπάκι) και τα αφήνουμε να στεγνώσουν σε χαμηλό φούρνο (100ο C) ή τα αναποδογυρίζουμε σε λινή πετσέτα αποφεύγοντας το σκούπισμα (τα καπάκια χωριστά). Διαφορετικά, τα σκεπάζουμε με νερό σε κατσαρόλα και τα βάζουμε να βράσουν για 10' -τα καπάκια χωριστά. Τα βγάζουμε με καθαρή τσιμπίδα και τα ακουμπάμε σε λινή πετσέτα να στεγνώσουν. Τα γεμίζουμε με την καυτή μαρμελάδα, τα κλείνουμε καλά, τα αναποδογυρίζουμε και τα αφήνουμε να κρυώσουν τελείως πριν τα αποθηκεύσουμε.

Α.Τ.

Επίσης...

Σοκολατένιες τρούφες: Μικρές μπουκιές απόλαυσης

Το τέλειο γλυκό για σοκολατόφιλους – φτιαγμένο με μόνο δύο βασικά υλικά.

Σοκολατόπιτα: Η αδυναμία των choco-lovers

Δείτε εντός τρεις συνταγές για την αγαπημένη και φουλ στη σοκολάτα πίτα.

Περισσότερα από

Γλυκό

Οι σπόροι chia υπόσχονται να κάνουν αφράτο το γλυκό σου

Δοκίμασε τις συνταγές που θα βρεις εντός για μπράουνις, μους και μάφιν με τους "μαγικούς" (και θρεπτικούς) σπόρους.

Τα τσιζκέικ πάνε πολύ στην άνοιξη

Δροσερά και ωραία, αυτά είναι τα τσιζκέικ που σας προτείνουμε να απολαύσετε.

Σου δίνουμε ιδέες για να πλάσεις κι εσύ κουλουράκια!

Τα θυμηθήκαμε ξανά το Πάσχα στην εορταστική τους βερσιόν όμως δεν είναι ακόμη η ώρα να φύγουν από το προσκήνιο κι αυτές οι συνταγές θα σου το αποδείξουν.

3 προτάσεις για ωραίες μαρμελάδες

Δοκιμάστε αυτές τις τρεις συνταγές για νόστιμες μαρμελάδες φρούτων.

Γλυκά του Πάσχα: Αρώματα, γεύσεις και παραδόσεις που αγαπάμε

Τα πασχαλινά γλυκά γεμίζουν το σπίτι με αρώματα, ζεστασιά και γιορτινή διάθεση.

Τι γλυκά τρώμε τη Μεγάλη Εβδομάδα;

Νηστίσιμα και νόστιμα, αυτά είναι τα γλυκά που μπορούμε να καταναλώσουμε λίγο πριν την κορύφωση του Πάσχα.

Φτιάχνουμε τους πιο νόστιμους χαλβάδες!

Δοκιμάστε τις τρεις συνταγές για χαλβά που θα βρείτε εντός.

Φτιάξτε το Saint Honoré με βανίλια και mascarpone του chef – pâtissier Αλέξανδρου Κόνιαρη

Δείτε εντός της συνταγή για το λαχταριστό γαλλικό γλυκό.

Η Vacherin με σμέουρα και κρέμα βανίλιας του chef – pâtissier Μανώλη Στήθου

Φτιάξτε κι εσείς το νόστιμο γλυκό, ακολουθώντας τη συνταγή εντός.

Φτιάξτε τις κρέπες με βιολογικά μύρτιλα του chef – pâtissier Σπύρου Πεδιαδιτάκη

Δοκιμάστε να δημιουργήσετε κι εσείς το εύκολο και ισορροπημένο ζεστό γλυκό που έχει αρώματα καραμέλας, φρούτου και αλκοόλ.