Υλικά
2 φλ. σταφύλια χωρίς κουκούτσι
½ φλ. ελαιόλαδο
1 φλ. αλεύρι για κάθε χρήση αλεύρι
½ φλ. λευκά καβουρδισμένα αμύγδαλα
1/4 φλ. καλαμποκάλευρο
1 ½ κ.γ. μπέικιν πάουντερ
2 αβγά
1 δόση βανιλίνη
2/3 φλ. ζάχαρη
2 κ.γ. ξύσμα λεμονιού
1/3 φλ. γάλα
1 πρέζα αλάτι
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180o C. Αλείφουμε με λάδι και αλευρώνουμε ένα τετράγωνο ταψί πλευράς 20 -22 εκ. και τινάζουμε να φύγει το περισσό αλεύρι. Τρίβουμε τα αμύγδαλα στη μουλινέτα μέχρι να γίνουν σαν σκόνη. Σε λεκάνη κοσκινίζουμε το αλεύρι, το καλαμποκάλευρο, το αλάτι και τη μπέικιν πάουντερ. Προσθέτουμε τα αμύγδαλα και το ξύσμα λεμονιού και ανακατεύουμε. Χτυπάμε στο μίξερ τα αβγά με τη ζάχαρη και τη βανίλια μέχρι να ασπρίσουν και να αφρατέψουν. Προσθέτουμε αργά –αργά το ελαιόλαδο και το γάλα συνεχίζοντας το χτύπημα. Ρίχνουμε το μείγμα στη λεκάνη με το αλεύρι και ανακατεύουμε ελαφρά. Ρίχνουμε τον μισό χυλό στο ταψί και από πάνω σκορπίζουμε το 1/3 των σταφυλιών. Ρίχνουμε τον υπόλοιπο χυλό και τον σκεπάζουμε με τα υπόλοιπα σταφύλια. Ψήνουμε γύρω στα 50 λεπτά. Ξεφουρνίζουμε, αφήνουμε 5-6 λεπτά να χλιάνει, ξεφορμάρουμε και το αφήνουμε να κρυώσει τελείως επάνω σε σχάρα.
Α.Τ.