Follow us

Cheesecake με κατσικίσιο τυρί chevre, παξιμάδι χαρουπιού, γλυκόξινα παντζάρια και κρέμα πορτοκάλι

Cheesecake με κατσικίσιο τυρί chevre, παξιμάδι χαρουπιού, γλυκόξινα παντζάρια και κρέμα πορτοκάλι

Υλικά (για 1 άτομο)

70 γρ. παξιμάδια χαρουπιού
30 γρ. βούτυρο λιωμένο
2 παντζάρια κόκκινα
2 παντζάρια κίτρινα
100 ml χυμό πορτοκάλι
100 γρ. κατσικίσιο τυρί
2 γρ. αγάρ αγάρ
Αλάτι, πιπέρι
Για τη βινεγκρέτ βαλσαμικού
60 ml ε.π. ελαιόλαδο
40 ml ηλιέλαιο
20 ml βαλσάμικο ξύδι
10 γρ. μουστάρδα
10 ml μέλι
1 πρέζα αλάτι

Eκτέλεση

Χτυπάμε στο μπλέντερ το κατσικίσιο τυρί μέχρι να γίνει μους και το διατηρούμε στο ψυγείο. Χτυπάμε στο μπλέντερ τα παξιμάδια μέχρι να γίνουν πούδρα, προσθέτουμε το βούτυρο και τα δουλεύουμε με το χέρι μέχρι να ανακατευτεί καλά. Στρώνουμε την πούδρα παξιμάδι σε ένα τσέρκι 10 -12 εκ.και το βάζουμε στο ψυγείο να παγώσει. Παράλληλα έχουμε βάλει το κόκκινο παντζάρι στον φούρνο και το ψήνουμε τυλιγμένο σε ένα αλουμινόχαρτο, ενώ το κίτρινο παντζάρι το βράζουμε σε μπόλικο αλατισμένο νερό μέχρι να μαλακώσει και αυτό. Τα άλλα 2 παντζάρια, τα ξεφλουδίζουμε, τα κόβουμε σε πολύ λεπτές φέτες με ένα μαντολίνο και τα διατηρούμε σε παγωμένο νερό. Σε ένα άλλο κατσαρολάκι βράζουμε τον χυμό πορτοκάλι με το αγάρ αγάρ, έπειτα το απλώνουμε σε ένα σκεύος και το αφήνουμε να παγώσει πολύ καλά στο ψυγείο. Αφού παγώσει, το χτυπάμε στο μπλέντερ πολύ καλά μέχρι να γίνει βελούδινο.
Φτιάχνουμε τη βινεγκρέτ, χτυπώντας όλα τα υλικά μαζί σε ένα μπλέντερ εκτός από τα λάδια, τα οποία ρίχνουμε στο τέλος σιγά-σιγά, και την διατηρούμε στο ψυγείο
Κόβουμε τα μαγειρεμένα παντζάρια κυδωνάτα, τα μαρινάρουμε με την βινεγκρέτ και αλατοπίπερο.
Ξεφορμάρουμε τα παξιμάδια και τοποθετούμε επάνω πρώτα τα μαγειρεμένα παντζάρια, έπειτα στα κενά τοποθετούμε με ένα κορνέ τη μους κατσικίσιου τυριού, συμπληρώνουμε με μερικές σταγόνες υγρό τζέλ πορτοκάλι και για ντεκόρ βάζουμε τα ωμά φλέικς παντζαριού.

*H συνταγή είναι από το εστατόριο "Μανιτάρι" στη Θεσσαλονίκη.

Επίσης...

Είπε κανείς... cheesecake;

Φτιάξε κι εσύ τις τρεις εύκολες συνταγές για cheesecake που σου προτείνουμε και απόλαυσε το αγαπημένο γλυκό.

Σούπερ γλυκά με ροδάκινο

Φτιάξτε κι εσείς αυτά τα δροσιστικά επιδόρπια με ένα από τα πιο αγαπημένα και ζουμερά φρούτα του καλοκαιριού.

Περισσότερα από

Γλυκό

Αυτό το καλοκαίρι φτιάχνουμε σορμπέ

Πανεύκολο, δροσερό και νόστιμο: αυτό είναι το σορμπέ και σου προτείνουμε τέσσερις τρόπους να το φτιάξεις σπίτι.

Το αντίδοτο στη ζέστη είναι μια... γρανίτα!

Φτιάξε τις πιο νόστιμες και φρουτένιες γρανίτες ακολουθώντας τις 4 συνταγές που θα βρεις εντός.

Το καλύτερο παγωτό είναι το δικό σου!

Δες ιδέες για λαχταριστά παγωτά χωρίς παγωτομηχανή.

Το βύσσινο πάει πολύ στο καλοκαίρι

Φτιάξτε κι εσείς τρία πανεύκολα δροσιστικά επιδόρπια με γλυκό ή μαρμελάδα βύσσινο.

Δροσερό καλοκαίρι σε κουτάλι: Πάβλοβα με κρέμα γιαουρτιού & καλοκαιρινά φρούτα

Το καλοκαίρι είναι η εποχή που τα γλυκά μας τα θέλουμε δροσερά, φρουτένια και ελαφριά.

Πάντα υπάρχει χρόνος για τηγανίτες

Εύκολες και πεντανόστιμες, οι τηγανίτες είναι το καλύτερο γλυκό για τη λιγούρα σου κι εμείς σου προτείνουμε τρεις εκδοχές τους.

Σοκολατένιες τρούφες: Μικρές μπουκιές απόλαυσης

Το τέλειο γλυκό για σοκολατόφιλους – φτιαγμένο με μόνο δύο βασικά υλικά.

Σοκολατόπιτα: Η αδυναμία των choco-lovers

Δείτε εντός τρεις συνταγές για την αγαπημένη και φουλ στη σοκολάτα πίτα.

Οι σπόροι chia υπόσχονται να κάνουν αφράτο το γλυκό σου

Δοκίμασε τις συνταγές που θα βρεις εντός για μπράουνις, μους και μάφιν με τους "μαγικούς" (και θρεπτικούς) σπόρους.

Τα τσιζκέικ πάνε πολύ στην άνοιξη

Δροσερά και ωραία, αυτά είναι τα τσιζκέικ που σας προτείνουμε να απολαύσετε.