Follow us

Cheesecake με κατσικίσιο τυρί chevre, παξιμάδι χαρουπιού, γλυκόξινα παντζάρια και κρέμα πορτοκάλι

Cheesecake με κατσικίσιο τυρί chevre, παξιμάδι χαρουπιού, γλυκόξινα παντζάρια και κρέμα πορτοκάλι

Υλικά (για 1 άτομο)

70 γρ. παξιμάδια χαρουπιού
30 γρ. βούτυρο λιωμένο
2 παντζάρια κόκκινα
2 παντζάρια κίτρινα
100 ml χυμό πορτοκάλι
100 γρ. κατσικίσιο τυρί
2 γρ. αγάρ αγάρ
Αλάτι, πιπέρι
Για τη βινεγκρέτ βαλσαμικού
60 ml ε.π. ελαιόλαδο
40 ml ηλιέλαιο
20 ml βαλσάμικο ξύδι
10 γρ. μουστάρδα
10 ml μέλι
1 πρέζα αλάτι

Eκτέλεση

Χτυπάμε στο μπλέντερ το κατσικίσιο τυρί μέχρι να γίνει μους και το διατηρούμε στο ψυγείο. Χτυπάμε στο μπλέντερ τα παξιμάδια μέχρι να γίνουν πούδρα, προσθέτουμε το βούτυρο και τα δουλεύουμε με το χέρι μέχρι να ανακατευτεί καλά. Στρώνουμε την πούδρα παξιμάδι σε ένα τσέρκι 10 -12 εκ.και το βάζουμε στο ψυγείο να παγώσει. Παράλληλα έχουμε βάλει το κόκκινο παντζάρι στον φούρνο και το ψήνουμε τυλιγμένο σε ένα αλουμινόχαρτο, ενώ το κίτρινο παντζάρι το βράζουμε σε μπόλικο αλατισμένο νερό μέχρι να μαλακώσει και αυτό. Τα άλλα 2 παντζάρια, τα ξεφλουδίζουμε, τα κόβουμε σε πολύ λεπτές φέτες με ένα μαντολίνο και τα διατηρούμε σε παγωμένο νερό. Σε ένα άλλο κατσαρολάκι βράζουμε τον χυμό πορτοκάλι με το αγάρ αγάρ, έπειτα το απλώνουμε σε ένα σκεύος και το αφήνουμε να παγώσει πολύ καλά στο ψυγείο. Αφού παγώσει, το χτυπάμε στο μπλέντερ πολύ καλά μέχρι να γίνει βελούδινο.
Φτιάχνουμε τη βινεγκρέτ, χτυπώντας όλα τα υλικά μαζί σε ένα μπλέντερ εκτός από τα λάδια, τα οποία ρίχνουμε στο τέλος σιγά-σιγά, και την διατηρούμε στο ψυγείο
Κόβουμε τα μαγειρεμένα παντζάρια κυδωνάτα, τα μαρινάρουμε με την βινεγκρέτ και αλατοπίπερο.
Ξεφορμάρουμε τα παξιμάδια και τοποθετούμε επάνω πρώτα τα μαγειρεμένα παντζάρια, έπειτα στα κενά τοποθετούμε με ένα κορνέ τη μους κατσικίσιου τυριού, συμπληρώνουμε με μερικές σταγόνες υγρό τζέλ πορτοκάλι και για ντεκόρ βάζουμε τα ωμά φλέικς παντζαριού.

*H συνταγή είναι από το εστατόριο "Μανιτάρι" στη Θεσσαλονίκη.

Επίσης...

Η Vacherin με σμέουρα και κρέμα βανίλιας του chef – pâtissier Μανώλη Στήθου

Φτιάξτε κι εσείς το νόστιμο γλυκό, ακολουθώντας τη συνταγή εντός.

Φτιάξτε τις κρέπες με βιολογικά μύρτιλα του chef – pâtissier Σπύρου Πεδιαδιτάκη

Δοκιμάστε να δημιουργήσετε κι εσείς το εύκολο και ισορροπημένο ζεστό γλυκό που έχει αρώματα καραμέλας, φρούτου και αλκοόλ.

Περισσότερα από

Γλυκό

Το σιμιγδάλι πέρα από τον χαλβά

Δοκιμάστε τρεις συνταγές με ένα υλικό που θα σας εκπλήξει για την πλούσια υφή που δίνει στα γλυκά.

3 συνταγές για υπέροχα τσιζκέικ

Δοκιμάστε τις συνταγές που θα βρείτε εντός για το αγαπημένο γλυκό.

Crumbl Cookies: Πώς φτιάχνουμε τα πιο viral μπισκότα

Αν αναρωτιέστε πώς να φτιάξετε τα πιο λαχταριστά μπισκότα στο σπίτι, εδώ θα βρείτε μερικές από τις πιο δημοφιλείς συνταγές της Crumbl, για να απολαύσετε αυτήν την εμπειρία και στη δική σας κουζίνα.

3 πρωτότυπα γλυκά με καρότο

Βγες από τα συνηθισμένα και δοκίμασε τρία νόστιμα γλυκά που έχουν πρωταγωνιστή το καρότο.

2+1 γλυκά με λεμόνι

Δοκίμασε τις συνταγές που θα βρεις εντός, οι οποίες ισορροπούν υπέροχα ανάμεσα στο γλυκό και το ξινό.

3 προτάσεις για ωραίες μαρμελάδες

Δοκιμάστε αυτές τις τρεις συνταγές για νόστιμες μαρμελάδες φρούτων.

Φτιάχνουμε βασιλόπιτα!

Δείτε εντός τρεις συνταγές για το αγαπημένο κέικ των Χριστουγέννων.

2+1 συνταγές για υπέροχους κουραμπιέδες

Δείτε εδώ τρεις συνταγές που θα κάνουν το σπίτι να μοσχομυρίσει.

Παγκόσμια Ημέρα Μπισκότου: Γλυκές δημιουργίες με μπισκότο για κάθε στιγμή της ημέρας

Από μαλακά μπισκότα με βατόμουρα και λευκή σοκολάτα, μέχρι πεντανόστιμα μπισκοτάκια με τζίντζερ, σοκολάτα και φιστικοβούτυρο, οι γεύσεις και οι επιλογές είναι αμέτρητες για να καλύψουν κάθε γούστο.

Μελομακάρονα: Οι παραδοσιακές συνταγές για τις γιορτές

Παραδοσιακές και σύγχρονες συνταγές μελομακάρονων, που θα σας βοηθήσουν να δημιουργήσετε τα πιο γευστικά και αρωματικά γλυκίσματα για να μοιραστείτε με τους αγαπημένους σας.