
Υλικά
Υλικά (για 4 άτομα)
7 μύδια
400 γρ. σπαγκέτι Νο 12
16 γαρίδες καθαρισμένες
2 ντομάτες κομμένες σε κύβους
1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
1 μικρή καυτερή κόκκινη πιπεριά
1 φλιτζ. μαϊντανός ψιλοκομμένος
5 κ.σ. ελαιόλαδο
1/2 ποτήρι λευκό κρασί
Παρασκευή
Βράζουμε τον αστακό για λίγα λεπτά.
Βγάζουμε τη σάρκα του από το κέλυφος και την κόβουμε σε κύβους.
Τσιγαρίζουμε σε τηγάνι το σκόρδο και την πιπεριά με τρεις κουταλιές ελαιόλαδο.
Σε λίγο προσθέτουμε τον αστακό και τις κομμένες γαρίδες.
Τα αφήνουμε να σιγοψηθούν για μερικά λεπτά και τα σβήνουμε με λευκό κρασί.
Όταν το κρασί εξατμιστεί, ρίχνουμε τις ντομάτες και το σπαγκέτι βρασμένο al dente (προσέχουμε το χρόνο μαγειρέματος των θαλασσινών, ώστε να μην αποχυμωθούν.
Οι γαρίδες π.χ.
δεν θέλουν πάνω από 4-5 στη φωτιά).
Ανακατεύουμε, βγάζουμε το τηγάνι από τη φωτιά, περιχύνουμε το σπαγκέτι με δύο κουταλιές ελαιόλαδο, πασπαλίζουμε με μαϊντανό και σερβίρουμε.