Υλικά
Υλικά
70 γρ. ελαιόλαδο
250 γρ. κρασί
2 ματσάκια μαϊντανό
1 ματσάκι μάραθο
Άψητες πίτες, άζυμες (όσες χρειαστούμε)
1 σκόρδο
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
Εντόσθια και έντερα του αρνιού
Κύμινο, αλάτι, πιπέρι
Παρασκευή
Ανοίγουμε μια άζυμη πίτα (κρέπα), όσο πιο λεπτή γίνεται, στην οποία τοποθετούμε τα εντόσθια του αρνιού που έχουμε μαγειρέψει με τον παρακάτω τρόπο: Σοτάρουμε 1 σκόρδο και 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα, μέχρι να ροδίσουν.
Έχουμε ψιλοκόψει τα εντόσθια του αρνιού (συκώτι, νεφρά, πνευ¬μόνια, γλυκάδια κλπ.) και τα σοτάρουμε, προσθέτοντας κύμινο, αλάτι και πιπέρι, ψιλοκόβουμε μαϊντανό και μάραθο, τα σοτάρουμε για 8-1Ο λεπτά, προσθέτουμε 250 γρ.
κρασί και τα αφήνουμε σε μια κατσαρόλα σκεπασμένη να σιγοβράσουν για 25 λεπτά.
Με τη βοήθεια μιας τρυπητής κουτάλας τα αφαιρούμε, κρατώντας το ζωμό, και τα στεγνώνουμε πάνω σε απορροφητικό χαρτί.
Τα τοποθετούμε στη μέση της πίτας και την κλείνουμε πιάνοντάς την από τις άκρες: φτιάχνουμε έτσι ένα πουγκί, που το δένουμε με ένα σχοινάκι πράσο.
Ψήνουμε τα πουγκιά σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για περίπου 25λεπτά.