
Υλικά
Υλικά
10 μέτριες αγκινάρες
Λεμόνι
225 γρ. παρθένο ελαιόλαδο
11Ο γρ. φρέσκο χυμό λεμονιού
1 σκελίδα σκόρδο
1 κουτ. του γλυκού μουστάρδα Ντιζόν
Αλάτι και μαύρο πιπέρι.
Παρασκευή
Καθαρίζουμε τις αγκινάρες, ώστε να μείνουν μόνον οι «καρδιές» τους και τα τρυφερά εσωτερικά φύλλα.
Τις αλείφουμε με λεμόνι και τις κόβουμε σε λεπτές φέτες, τις οποίες βουτάμε κατευθείαν σε νερό με λεμόνι.
Χτυπάμε το ελαιόλαδο με το χυμό του λεμονιού.
Προσθέτουμε τη μουστάρδα, το σκόρδο και το αλατοπίπερο.
Ρίχνουμε τη σάλτσα στις αγκινάρες και αφήνουμε 15 λεπτά πριν σερβίρουμε.
Παραλλαγή του σεφ Δημ.
Μπληζιώτη