Υλικά
Υλικά (για 6 άτομα)
6 φιλέτα μοσχαρίσια (150 γρ. το καθένα)
1 χούφτα μαϊντανός ψιλοκομμένος
6 φέτες μπέικον
2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
3-4 κ.σ. ελαιόλαδο
250 ml λευκό κρασί
2 1/2 κιλά φρέσκες ντομάτες, ξεφλουδισμένες και ψιλοκομμένες
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
50 γρ. πένες, ριγκατόνι ή μπουκατίνι
Παρασκευή
Σφουγγίζουμε το κρέας και το χτυπάμε μέχρι να γίνει λεmό σαν σνίτσελ.
Το πασπαλίζουμε με το μαϊντανό, απλώνουμε από μία φέτα μπέικον και το σκόρδο.
Αλατοπιπερώνουμε και το τυλίγουμε σαν ρολό, καρφιτσώνοντας το καθένα με μια οδοντογλυφίδα.
Τηγανίζουμε τα ρολά στο λάδι, μέχρι να ροδίσουν από όλες τις πλευρές.
Όσο το ψήνουμε, περιχύνουμε το κρέας με μικρές ποσότητες κρασιού.
Μόλις το κρασί εξατμιστεί, ρίχνουμε τις ντομάτες, κλείνουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε τα ρολά να σιγοβράσουν για περίπου 2 ώρες, γυρνώντας τα σε τακτά διαστήματα, μέχρι να μαλακώσουν και να κόβονται με το πιρούνι.
Βράζουμε τα μακαρόνια al dente και τα σερβίρουμε με τη σάλτσα για πρώτο πιάτο, και το κρέας για κύριο.