
Υλικά
Υλικά (για 4 άτομα)
7 αβγά
1/2 κιλό ντομάτες
1 ξερό κρεμμύδι
2 σκελίδες σκόρδο (χωρίς φύτρο)
45 γρ. γραβιέρα
30 γρ. βούτυρο
2 κ.σ. ελαιόλαδο
1 ματσάκι φρέσκια ρίγανη
Αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
Χρόνος στην κουζίνα 13
Χρόνος μαγειρέματος 30-40
Παρασκευή
Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι ρίχνουμε το λάδι, το κρεμμύδι σε λεπτές φέτες, το ψιλοκομμένο σκόρδο και έπειτα τις ντομάτες, κομμένες σε κύβους, έχοντας προηγουμένως αφαιρέσει τους σπόρους, και μαγειρεύουμε για 2-3 λεπτά, Στο μεταξύ, χτυπάμε τα αβγά και τα περνάμε από το τηγάνι, με αλάτι και πιπέρι, αφήνοντάς τα να φουσκώσουν.
Προσθέτουμε τη γραβιέρα και τη ρίγανη, σκεπάζουμε και ψήνουμε σε χαμηλή φωτιά για 20 λεπτά.
Περνάμε την ομελέτα σε μια μεγάλη, ζεστή πιατέλα, τρίβοντας το μαύρο πιπέρι.
Σερβίρουμε τη φρέατα αμέσως.
Όσο πιο ζεστή, τόσο πιο γευστική.