
Υλικά
Υλικά για 4 άτομα
Ελαιόλαδο για τηγάνι
750 γρ. φιλέτα πεσκανδρίτσας
Αλεύρι
350 mI μπίρα
Για το τζατζίκι
1 αγγούρι, καθαρισμένο, χωρίς σπόρους, πολύ λεπτοκομμένο
200 mI γιαούρτι
2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
1 ματσάκι φύλλα δυόσμου, ψιλοκομμένα
Χυμός λεμονιού
Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Για πατάτες με turmeric
2 μικρά κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
3 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
60 mI ελαιόλαδο
2 κ.σ. τριμμένο turmeric
1 κιλό πατάτες, καθαρισμένες και κομμένες
200 ml κρέμα γάλακτος
Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Παρασκευή
Τζατζίκι
Αλατίζουμε το αγγούρι και το αφήνουμε για 1 ώρα.
Κατόπιν το σουρώνουμε και προσθέτουμε το γιαούρτι.
Προσθέτουμε το σκόρδο και το δυόσμο στο μίγμα, και στη συνέχεια λεμόνι, αλάτι και πιπέρι.
Ανακατεύουμε και βάζουμε το τζατζίκι στο ψυγείο.
Πατάτες με turmeric
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C.
Σε ένα φαρδύ τηγάνι σοτάρουμε με λάδι το κρεμμύδι και το σκόρδο σε χαμηλή φωτιά (να μαλακώσουν, αλλά όχι να μαυρίσουν).
Ρίχνουμε αλάτι και turmeric και σοτάρουμε για 3 ακόμη λεπτά.
Προσθέτουμε πατάτες, κρέμα, πιπέρι, και ανακατεύουμε για 1 λεπτό.
Μεταφέρουμε τις πατάτες σε ένα ταψί και τις ψήνουμε για 30 λεπτά, μέχρι να σχηματιστεί μια χρυσή κρούστα πάνω τους.
Ψάρι
Προσθέτουμε στην μπίρα τόσο αλεύρι, όσο να σχηματιστεί μια ρευστή κρέμα.
Αφήνουμε το κουρκούτι για 10 λεπτά πριν το χρησιμοποιήσουμε.
Αλευρώνουμε τα φιλέτα της πεσκανδρίτσας και τα βυθίζουμε στο κουρκούτι (2 τη φορά, για να μην πέσει πολύ η θερμοκρασία του λαδιού).
Τα τηγανίζουμε για 5 λεπτά, μέχρι να γίνει χρυσό το κουρκούτι.
Πριν σερβίρουμε το ψάρι, το στραγγίζουμε σε απορροφητικό χαρτί.