
Υλικά
Υλικά (για 4 άτομα)
6 κ.σ. μαλακό βούτυρο (σε θερμοκρασία δωματίου)
1 κ.γλ. χυμός λεμονιού
1 κ.γλ. ψαλιδισμένα φυλλαράκια τσάιβς (σχοινόπρασο)
4 μεγάλα στήθη κοτόπουλου, σε φιλέτο πάχους 2,5-3 εκ., με το δέρμα τους
1 φλιτζ. αλεύρι
1 φλιτζ. τριμμένη φρυγανιά
1 αβγό χτυπημένο
Αλάτι και πιπέρι
Σπορέλαιο για το τηγάνισμα
Ζωμός
Κόκαλα από ένα κοτόπουλο
65 γρ. βούτυρο
Ένα καρότο σε ροδέλες
Ένα κρεμμύδι κομμένο στα τέσσερα
1 φύλλο δάφνη
1 φύλλο σέλινο
Αλάτι και πιπέρι
Παρασκευή
Ετοιμάζουμε ζωμό κοτόπουλου, σοτάροντας για λίγο σε χαμηλή φωτιά όλα τα υλικά σε 65 γρ.
ηλιέλαιο και αντίστοιχη ποσότητα βούτυρο.
Όταν ροδίσουν αρκετά, προσθέτουμε 1 λίτρο νερό και τα αφήνουμε να βράσουν για μιάμιση περίπου ώρα σε χαμηλή φωτιά.
Περνάμε το περιεχόμενο της κατσαρόλας από τρυπητό και κρατάμε το ζωμό.
Βάζουμε το ζωμό να σιγοβράζει και ρίχνουμε μέσα τα φιλέτα από κοτόπουλο για να βράσουν σκεπασμένα για 8 λεπτά.
Τα αφαιρούμε από την κατσαρόλα και τα κρατάμε.
Στο μεταξύ, έχουμε αναμίξει σε ένα μπολ το βούτυρο, το χυμό λεμονιού, το σχοινόπρασο, το αλάτι και το πιπέρι.
Όταν ανακατευτούν καλά, τα βάζουμε στο ψυγείο για 2 ώρες, μέχρι να σφίξουν.
Στη συνέχεια τα πλάθουμε σε τέσσερα χοντρά «κορδόνια», μήκους 7-8 εκατοστών.
Τα βάζουμε στην κατάψυξη μέχρι να παγώσουν.
Αλατοπιπερώνουμε το κοτόπουλο και διπλώνουμε από ένα «κορδόνι» μέσα σε κάθε φιλέτο κοτόπουλου, ανάμεσα στο δέρμα και τη σάρκα, τυλίγοντάς το εντελώς.
Ανοίγουμε με προσοχή τη μία πλευρά του δέρματος και τοποθετούμε εκεί με προσοχή το κορδόνι.
Πιάνουμε τις άκρες κάθε φιλέτου με οδοντογλυφίδες, για να βεβαιωθούμε ότι έκλεισε καλά.
Αλευρώνουμε τα φιλέτα, τα περνάμε από το αβγό και μετά από τη γαλέτα.
Τα βάζουμε στο ψυγείο για μία περίπου ώρα.
Ζεσταίνουμε το λάδι σε θερμοκρασία 180 °C και τηγανίζουμε ένα ένα τα φιλέτα για πέντε λεπτά περίπου.
Τα αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί και τα σερβίρουμε αμέσως.