
Υλικά
Υλικά (για 8 άτομα)
1 ολόκληρο μπούτι χοιρινό
1 1/2 - 2 κιλά (με λίγο λιπάκι πάνω του, που ζητάμε από τον κρεοπώλη να το χαράξει «μπακλαβά»)
20 ξερά βερίκοκα
χυμός πορτοκαλιού, αρκετός για να σκεπάσει τα βερίκοκα
1 σφηνάκι κονιάκ
Ρύζι μπασμάτι με σαφράν
Ρύζι ανάλογα με τα άτομα
1/2 κ.γλ. σαφράν
Παρασκευή
Βράζουμε το ρύζι, όπως περιγράφει η συσκευασία, και 3-4 λεπτά πριν γίνει, διαλύουμε το σαφράν σε 1/2 ποτήρι του κρασιού ζεστό νερό.
Μουλιάζουμε για μισή ώρα τα βερίκοκα στο χυμό πορτοκαλιού και το κονιάκ.σουρώνουμε και χώνουμε τα βερίκοκα στο κρέας, χαράζοντας μικρές τρύπες και υπολογίζοντας τα σημεία, ανάλογα με τη φορά στην οποία θα το κόψουμε σε φέτες μετά το ψήσιμο.
Ψήνουμε το μπούτι στον αέρα, στους 160°C για 2 - 2 1/2 ώρες.
Κάθε μισή ώρα περιχύνουμε το μπούτι με το ζουμάκι που θα βγάλει (ή με λίγο λιωμένο βούτυρο), έτσι ώστε να γίνει τραγανό.
Σερβίρουμε το κρέας, κόβοντάς το σε λεπτές φέτες πάνω σε ένα ξύλο.