Follow us

Γαρίδες από κύμινο σε σαλάτα καρότου και πoρτοκαλιού

Ο Δημήτρης Αντωνόπουλος μπαίνει στο πιο trendy λονδρέζικο εστιατόριο και αλα(χ)φιάζεται με την ανατολίτικη αλεγκρία του. Πρόσκληση σε ένα σούπερ σέξι γαστρονομικό πάρτι με τις μαροκινές συνταγές του «Momo».

Γαρίδες από κύμινο σε σαλάτα καρότου και πoρτοκαλιού

Υλικά

Υλικά (για 4 άτομα)

750 γρ. καρότα

5 πορτοκάλια ζουμερά (χωρίς κουκούτσια)

4 σκελίδες σκόρδο, καθαρισμένες

1 λάιμ ή λεμόνι (χυμός)

½ κ.γλ. αλάτι

½ κ.γλ. πιπέρι φρεσκοτριμμένο

½ κ.γλ. κορνφλάουρ

½ κ.σ. κρύο νερό

1 κ.σ. κόλιαντρο φρέσκο (γαρνιτούρα)


Γαρίδες

12 μεγάλες γαρίδες

1 κ.γλ. κύμινο φρεσκοτριμμένο

3 κ.σ. ελαιόλαδο

Αλάτι και πιπέρι

Παρασκευή

Από την προηγούμενη μέρα καθαρίζουμε 500 γρ.

από τα καρότα και τα κόβουμε σαν σπιρτόξυλα.

Ξεφλουδίζουμε με το ειδικό εργαλείο 2 πορτοκάλια (μόνο το πορτοκαλί, χωρίς το άσπρο).

Ζεματίζουμε τις λωρίδες της φλούδας σε βραστό νερό για λιγότερο από 1 λεπτό και αμέσως μετά τις βυθίζουμε σε παγωμένο νερό.

Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία τρεις φορές.

Βάζουμε τα πορτοκάλια και τα καρότα σε ένα μπολ μαζί με το σκόρδο, το σκεπάζουμε με μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο για 24 ώρες.

Την επομένη, καθαρίζουμε τις γαρίδες, τις κόβουμε στη μέση και αφαιρούμε το εντεράκι τους.

Τις βάζουμε στο ψυγείο, καθαρίζουμε τα υπόλοιπα καρότα και παίρνουμε το χυμό τους στον αποχυμωτή.

Στύβουμε τα υπόλοιπα τρία πορτοκάλια.

Ανακατεύουμε τους τρεις χυμούς σε ένα τηγάνι, αλατοπιπερώνουμε και τα βάζουμε να πάρουν βράση.

Ανακατεύουμε το κορνφλάουρ με το νερό.

Έξω από τη φωτιά, προσθέτουμε το διαλυμένο κορνφλάουρ στους χυμούς, ανακατεύουμε καλά και το αφήνουμε να κρυώσει για 2 ώρες.

Κόβουμε τη σάρκα των 2 πορτοκαλιών σε κύβους 1 εκ.

Βγάζουμε από το ψυγείο το μπολ με το πορτοκάλι και το καρότο.

Αφαιρούμε το σκόρδο, προσθέτουμε τους κύβους πορτοκαλιού και τα ανακατεύουμε.

Τα μοιράζουμε στο κέντρο τεσσάρων πιάτων.

Πασπαλίζουμε με κόλιαντρο και περιχύνουμε τη σαλάτα με τους χυμούς.

Αλατοπιπερώνουμε τις γαρίδες, τους ρίχνουμε το κύμινο και τις τηγανίζουμε σε κουτό τηγάνι με λίγο λάδι, για 2 λεπτά.

Σερβίρουμε αμέσως.

Επίσης...

2+1 γλυκά με λεμόνι

Δοκίμασε τις συνταγές που θα βρεις εντός, οι οποίες ισορροπούν υπέροχα ανάμεσα στο γλυκό και το ξινό.

Φτιάχνουμε συνταγές με το φρούτο-σταρ του χειμώνα, το μήλο

Δοκίμασε να φτιάξεις κι εσύ αυτές τις τρεις παρασκευές.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Φθινοπωρινά πρωινά: Θρεπτικές συνταγές με αρώματα και γεύσεις της εποχής

Το φθινόπωρο φέρνει μαζί του την ανάγκη για ζεστά, αρωματικά πρωινά που ταιριάζουν με την δροσιά της εποχής και την πλούσια γκάμα από φθινοπωρινά υλικά όπως το μήλο, η κολοκύθα και τα καρύδια.

Τρία πρωτότυπα κέικ για να εντυπωσιάσεις

Δοκίμασε να φτιάξεις τα τρία κέικ που σου προτείνουμε, τα οποία βασίζονται σε υλικά που δεν βρίσκεις συνήθως στις κλασικές συνταγές.

3 εύκολα smoothies για ένα διάλειμμα ευεξίας

Το μόνο που θα χρειαστείς είναι μερικά φρούτα ή λαχανικά και ένα μπλέντερ ώστε να απολαύσεις ένα ρόφημα που έχει σούπερ γεύση και κάνει και καλό.

Σορμπέ με Φράουλες, Χωρίς Ζάχαρη

Πώς θα φτιάξετε ένα νόστιμο σορμπέ φράουλες, χωρίς ζάχαρη.

Τάρτα Margarita

Η συνταγή για μία διαφορετική όσο και νόστιμη τάρτα.

Αφράτα Pancakes με Μαρμελάδα

Πώς θα φτιάξετε τα πιο νόστιμα pancakes με μαρμελάδα.