
Υλικά
Υλικά (για 4 άτομα)
750 γρ. καρότα
5 πορτοκάλια ζουμερά (χωρίς κουκούτσια)
4 σκελίδες σκόρδο, καθαρισμένες
1 λάιμ ή λεμόνι (χυμός)
½ κ.γλ. αλάτι
½ κ.γλ. πιπέρι φρεσκοτριμμένο
½ κ.γλ. κορνφλάουρ
½ κ.σ. κρύο νερό
1 κ.σ. κόλιαντρο φρέσκο (γαρνιτούρα)
Γαρίδες
12 μεγάλες γαρίδες
1 κ.γλ. κύμινο φρεσκοτριμμένο
3 κ.σ. ελαιόλαδο
Αλάτι και πιπέρι
Παρασκευή
Από την προηγούμενη μέρα καθαρίζουμε 500 γρ.
από τα καρότα και τα κόβουμε σαν σπιρτόξυλα.
Ξεφλουδίζουμε με το ειδικό εργαλείο 2 πορτοκάλια (μόνο το πορτοκαλί, χωρίς το άσπρο).
Ζεματίζουμε τις λωρίδες της φλούδας σε βραστό νερό για λιγότερο από 1 λεπτό και αμέσως μετά τις βυθίζουμε σε παγωμένο νερό.
Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία τρεις φορές.
Βάζουμε τα πορτοκάλια και τα καρότα σε ένα μπολ μαζί με το σκόρδο, το σκεπάζουμε με μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο για 24 ώρες.
Την επομένη, καθαρίζουμε τις γαρίδες, τις κόβουμε στη μέση και αφαιρούμε το εντεράκι τους.
Τις βάζουμε στο ψυγείο, καθαρίζουμε τα υπόλοιπα καρότα και παίρνουμε το χυμό τους στον αποχυμωτή.
Στύβουμε τα υπόλοιπα τρία πορτοκάλια.
Ανακατεύουμε τους τρεις χυμούς σε ένα τηγάνι, αλατοπιπερώνουμε και τα βάζουμε να πάρουν βράση.
Ανακατεύουμε το κορνφλάουρ με το νερό.
Έξω από τη φωτιά, προσθέτουμε το διαλυμένο κορνφλάουρ στους χυμούς, ανακατεύουμε καλά και το αφήνουμε να κρυώσει για 2 ώρες.
Κόβουμε τη σάρκα των 2 πορτοκαλιών σε κύβους 1 εκ.
Βγάζουμε από το ψυγείο το μπολ με το πορτοκάλι και το καρότο.
Αφαιρούμε το σκόρδο, προσθέτουμε τους κύβους πορτοκαλιού και τα ανακατεύουμε.
Τα μοιράζουμε στο κέντρο τεσσάρων πιάτων.
Πασπαλίζουμε με κόλιαντρο και περιχύνουμε τη σαλάτα με τους χυμούς.
Αλατοπιπερώνουμε τις γαρίδες, τους ρίχνουμε το κύμινο και τις τηγανίζουμε σε κουτό τηγάνι με λίγο λάδι, για 2 λεπτά.
Σερβίρουμε αμέσως.