Υλικά
Υλικά (για 4 άτομα)
1 χταπόδι (1/2 κιλό)
250 γρ. ιταλικό ρύζι αρμπόριο (ή καρολίνα)
1/2 λίτρο κρασί
150 ml ελαιόλαδο
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
2 δαφνόφυλλα
Μπαχάρι
Πιπέρι
Παρασκευή
Ξεχωρίζουμε τα πλοκάμια ένα προς ένα και κόβουμε την κουκούλα του χταποδιού.
Σε γάστρα ή ταψάκι τοποθετούμε το χταπόδι, το κρασί, τα δαφνόφυλλα και το λάδι.
Σκεπάζουμε και ψήνουμε στο φούρνο σε 180°C για μιάμιση ώρα.
Στραγγίζουμε τους ζωμούς από το χταπόδι.
Τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι, προψήνουμε για 18-20 λεπτά, προσθέτοντας κάθε τόσο τους ζωμούς, ώστε να μαγειρευτεί και να μελώσει το ρύζι.
Αν οι ζωμοί δεν είναι αρκετά αλμυροί, προσθέτουμε λίγο αλάτι.