Follow us

Μαύρο κίτρινο κόκκινο

Ο διεθνής Τύπος το υμνεί, n κουζίνα του βάζει την Ελλάδα βαθιά στην καρδιά της Ευρωπαϊκής Ένωσης, οι πελάτες κάνουν ουρές για να εξασφαλίσουν τραπέζι... Το ΕΥ συναντά στο εστιατόριο Notos τον εμπνευστή του Κώστα Ερίνκογλου, μαθαίνει από πρώτο χέρι το πώς ξεκίνησαν όλα και σας παρουσιάζει επτά συνταγές βγαλμένες απευθείας από τις μαρμίτες του.

Μαύρο κίτρινο κόκκινο

Υλικά

Υλικά (για 4 άτομα)

1 μεγάλη κόκκινη πιπεριά

1 κίτρινη πιπεριά

2 μέτριες μελιτζάνες

2 ντομάτες ώριμες και ξεφλουδισμένες

5 φύλλα βασιλικού

8 φύλλα σπανάκι

1 σκ. σκόρδου

Παρθένο ελαιόλαδο

Γιαούρτι

Αλάτι

Παρασκευή

Κόβουμε τις μελιτζάνες σε κύβους των 2-3 εκατοστών, τις αλατίζουμε και τις αφήνουμε στο σουρωτήρι για 20 λεπτά.

Μετά, τις πιέζουμε ανάμεσα στις παλάμες για να βγάλουν όσο περισσότερο από το υγρό τους είναι δυνατόν.

Στο εικοσάλεπτο αυτό έχουμε το χρόνο να κάνουμε τα εξής: α.

Κόβουμε τις πιπεριές σε μικρά κομματάκια 2 εκατοστών, αφαιρώντας τους σπόρους.

β.

τις σοτάρουμε σε τηγάνι και ψήνουμε σε χαμηλή φωτιά.

Ξεχωριστά κάνουμε το ίδιο με τους κύβους μελιτζάνας, των οποίων έχουμε επίσης αφαιρέσει τα υγρά.

Τις σοτάρουμε στο τηγάνι και τις ψήνουμε σε χαμηλή φωτιά.

Αφήνουμε πιπεριές και μελιτζάνες να στραγγίξουν.

Κόβουμε τις ντομάτες σε μικρούς κύβους και χτυπάμε το σκόρδο στο γουδί.

Ψιλοκόβουμε τα φύλλα βασιλικού και τα προσθέτουμε μαζί με το σκόρδο στους κύβους ντομάτας.

Αλατίζουμε.

Προσθέτουμε στη σάλτσα τις πιπεριές και τις μελιτζάνες και σιγοβράζουμε ανακατεύοντας, ώστε να γίνει η σάλτσα παχύρευστη.

Ζεματίζουμε τα φύλλα του σπανακιού για 30 δευτερόλεπτα σε καυτό αλατισμένο νερό.

Για το σερβίρισμα απλώνουμε τα φύλλα σπανακιού στη βάση κάθε πιάτου και τοποθετούμε περίτεχνα τη σάλτσα που έχουμε φτιάξει πάνω στα φύλλα.

Γαρνίρουμε με λίγες κουταλιές γιαούρτι.

Επίσης...

Τρώμε burger, τηγανιά και γιουβέτσι και στη νηστεία!

Δείτε εντός τις τρεις νηστίσιμες (και vegan) παραλλαγές.

Το σπανάκι δεν είναι μόνο για... σπανακόρυζο!

Και αυτό θα σ' το αποδείξουν οι τρεις πεντανόστιμες συνταγές που θα βρεις εντός.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

3 πρωτότυπα γλυκά με καρότο

Βγες από τα συνηθισμένα και δοκίμασε τρία νόστιμα γλυκά που έχουν πρωταγωνιστή το καρότο.

3 συνταγές για νόστιμες σούπες βελουτέ

Δοκιμάστε τις τρεις συνταγές που θα βρείτε εντός για ελαφριές και θρεπτικές σούπες βελουτέ.

3 ωραίοι μεζέδες για την παρέα

Δοκίμασε αυτές τις τρεις συνταγές και μοιράσου τες με φίλους.

3 νόστιμες συνταγές με παντζάρια

Δοκιμάστε τις παρακάτω παρασκευές με παντζάρι.

3 συνταγές για να αγαπήσεις την αγκινάρα

Δες εντός τρεις συνταγές με το μάλλον παρεξηγημένο λαχανικό.

Ποιος είπε ότι τα κέικ είναι μόνο γλυκά;

Δοκίμασε αυτές τις τρεις εύκολες συνταγές για αλμυρά κέικ.

3 σούπες λαχανικών για cosy γεύματα

Όσο ο καιρός χειμωνιάζει, η ανάγκη για μια ζεστή και θρεπτική σουπίτσα γίνεται... επιτακτική!

Τρεις πλούσιες συνταγές για να βάλεις το μπρόκολο στη διατροφή σου

Διίστανται τα γούστα για αυτό το λαχανικό, όμως με αυτές τις συνταγές μάλλον θα αλλάξουν γνώμη και οι πλέον διστακτικοί.

3 πολίτικες συνταγές για το κυριακάτικο τραπέζι

Δοκιμάστε αυτές τις τρεις νόστιμες συνταγές της πολίτικης κουζίνας που είναι ό,τι πρέπει για το μεσημεριανό της Κυριακής.

Σαλάτες με ιδιαίτερους συνδυασμούς

Σύκο-προσούτο, κουνουπίδι-μπρικ ή πορτοκάλι με φέτα; Όποια κι αν διαλέξεις, θα γίνει εύκολα ο σταρ του τραπεζιού.