
Υλικά
Υλικά (για 4 άτομα)
1 μεγάλη κόκκινη πιπεριά
1 κίτρινη πιπεριά
2 μέτριες μελιτζάνες
2 ντομάτες ώριμες και ξεφλουδισμένες
5 φύλλα βασιλικού
8 φύλλα σπανάκι
1 σκ. σκόρδου
Παρθένο ελαιόλαδο
Γιαούρτι
Αλάτι
Παρασκευή
Κόβουμε τις μελιτζάνες σε κύβους των 2-3 εκατοστών, τις αλατίζουμε και τις αφήνουμε στο σουρωτήρι για 20 λεπτά.
Μετά, τις πιέζουμε ανάμεσα στις παλάμες για να βγάλουν όσο περισσότερο από το υγρό τους είναι δυνατόν.
Στο εικοσάλεπτο αυτό έχουμε το χρόνο να κάνουμε τα εξής: α.
Κόβουμε τις πιπεριές σε μικρά κομματάκια 2 εκατοστών, αφαιρώντας τους σπόρους.
β.
τις σοτάρουμε σε τηγάνι και ψήνουμε σε χαμηλή φωτιά.
Ξεχωριστά κάνουμε το ίδιο με τους κύβους μελιτζάνας, των οποίων έχουμε επίσης αφαιρέσει τα υγρά.
Τις σοτάρουμε στο τηγάνι και τις ψήνουμε σε χαμηλή φωτιά.
Αφήνουμε πιπεριές και μελιτζάνες να στραγγίξουν.
Κόβουμε τις ντομάτες σε μικρούς κύβους και χτυπάμε το σκόρδο στο γουδί.
Ψιλοκόβουμε τα φύλλα βασιλικού και τα προσθέτουμε μαζί με το σκόρδο στους κύβους ντομάτας.
Αλατίζουμε.
Προσθέτουμε στη σάλτσα τις πιπεριές και τις μελιτζάνες και σιγοβράζουμε ανακατεύοντας, ώστε να γίνει η σάλτσα παχύρευστη.
Ζεματίζουμε τα φύλλα του σπανακιού για 30 δευτερόλεπτα σε καυτό αλατισμένο νερό.
Για το σερβίρισμα απλώνουμε τα φύλλα σπανακιού στη βάση κάθε πιάτου και τοποθετούμε περίτεχνα τη σάλτσα που έχουμε φτιάξει πάνω στα φύλλα.
Γαρνίρουμε με λίγες κουταλιές γιαούρτι.