Follow us

Μιλφέιγ με μελιτζάνες

Ο διεθνής Τύπος το υμνεί, n κουζίνα του βάζει την Ελλάδα βαθιά στην καρδιά της Ευρωπαϊκής Ένωσης, οι πελάτες κάνουν ουρές για να εξασφαλίσουν τραπέζι... Το ΕΥ συναντά στο εστιατόριο Notos τον εμπνευστή του Κώστα Ερίνκογλου, μαθαίνει από πρώτο χέρι το πώς ξεκίνησαν όλα και σας παρουσιάζει επτά συνταγές βγαλμένες απευθείας από τις μαρμίτες του.

Μιλφέιγ με μελιτζάνες

Υλικά

Υλικά (για 6-8 άτομα)

4 μελιτζάνες, μακριές και χονδρές

Για τη σάλτσα ντομάτας

Ελαιόλαδο

3 ντομάτες, αποφλοιωμένες και κομμένες σε μικρούς κύβους

Αλάτι, ζάχαρη

Για τη σάλτσα αμυγδάλου

1 κούπα (100-150 γρ.) ολόκληρα αμύγδαλα με τη φλούδα, μη καβουρδισμένα

2-3 σκ. σκόρδο, χονδροκομμένο

1 κ.σ. ξίδι, αλάτι

Λίγο χλιαρό νερό

Παρασκευή

Θα χρειαστεί ένα τετράγωνο ταψάκι 20-25cm περίπου.

Κόβουμε σε στρογγυλές φέτες τις μελιτζάνες, τις αλατίζουμε και τις αφήνουμε 15 λεπτά για να ξεπικρίσουν.

Σκουπίζουμε τις μελιτζάνες με μια πετσέτα μέχρι να απορροφηθούν τα ελάχιστα υγρά που έχουν απομείνει και τις τηγανίζουμε σε ελαιόλαδο (πίνουν πολύ λάδι, το τηγάνι δεν πρέπει να είναι ποτέ άδειο, αν χρειαστεί προσθέτουμε και άλλο λάδι).

Αφού καλοψηθούν, τις βγάζουμε από το τηγάνι και τις αφήνουμε να στραγγίξουν.

Βάζουμε σ ένα τηγάνι τις ντομάτες.

Παίρνουμε λίγο από το λάδι που τηγανίσαμε τις μελιτζάνες και το ρίχνουμε στις κομμένες ντομάτες.

Προσθέτουμε λίγο αλάτι και ζάχαρη και αφήνουμε σε σιγανή φωτιά μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά τους.

Εν τω μεταξύ, χτυπάμε στο μίξερ τα υλικά για m σάλτσα αμυγδάλου, προθέτοντας λίγο-λίγο το νερό ώστε να δημιουργηθεί μια σάλτσα παχύρευστη.

Σ ένα ταψί τοποθετούμε τις μελιτζάνες σε στρώσεις και ενδιάμεσα, ανά 2-3 εκ.

με μία σπάτουλα απλώνουμε μία λεπτή στρώση σάλτσας τομάτας.

Συνεχίζουμε με στρώσεις μελιτζάνας και στρώσεις σάλτσας ντομάτας και μετά την τελευταία περιχύνουμε με τη σάλτσα αμυγδάλου.

Καλύπτουμε με αλουμινόχαρτο.

Βάζουμε το ταψί στο φούρνο και ψήνουμε για 15 λεπτά περίπου στους 120 βαθμούς στη μεσαία σχάρα του φούρνου.

Επίσης...

3 πρωτότυπα γλυκά με καρότο

Βγες από τα συνηθισμένα και δοκίμασε τρία νόστιμα γλυκά που έχουν πρωταγωνιστή το καρότο.

3 συνταγές για νόστιμες σούπες βελουτέ

Δοκιμάστε τις τρεις συνταγές που θα βρείτε εντός για ελαφριές και θρεπτικές σούπες βελουτέ.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

3 ωραίοι μεζέδες για την παρέα

Δοκίμασε αυτές τις τρεις συνταγές και μοιράσου τες με φίλους.

3 νόστιμες συνταγές με παντζάρια

Δοκιμάστε τις παρακάτω παρασκευές με παντζάρι.

3 συνταγές για να αγαπήσεις την αγκινάρα

Δες εντός τρεις συνταγές με το μάλλον παρεξηγημένο λαχανικό.

Ποιος είπε ότι τα κέικ είναι μόνο γλυκά;

Δοκίμασε αυτές τις τρεις εύκολες συνταγές για αλμυρά κέικ.

3 σούπες λαχανικών για cosy γεύματα

Όσο ο καιρός χειμωνιάζει, η ανάγκη για μια ζεστή και θρεπτική σουπίτσα γίνεται... επιτακτική!

Τρεις πλούσιες συνταγές για να βάλεις το μπρόκολο στη διατροφή σου

Διίστανται τα γούστα για αυτό το λαχανικό, όμως με αυτές τις συνταγές μάλλον θα αλλάξουν γνώμη και οι πλέον διστακτικοί.

3 πολίτικες συνταγές για το κυριακάτικο τραπέζι

Δοκιμάστε αυτές τις τρεις νόστιμες συνταγές της πολίτικης κουζίνας που είναι ό,τι πρέπει για το μεσημεριανό της Κυριακής.

Σαλάτες με ιδιαίτερους συνδυασμούς

Σύκο-προσούτο, κουνουπίδι-μπρικ ή πορτοκάλι με φέτα; Όποια κι αν διαλέξεις, θα γίνει εύκολα ο σταρ του τραπεζιού.

Πείνασες; Δες 3 μακαρονάδες που τις φτιάχνεις σε 30 λεπτά

Ντομάτα, βασιλικός, παρμεζάνα, σπανάκι, κοτόπουλο και ντοματίνια είναι οι πρωταγωνιστές των τριών εύκολων συνταγών που θα βρεις εντός.

3 συνταγές για κεφτέδες χωρίς κιμά

Δεν χρειάζεσαι κρέας για να απολαύσεις αυτές τις τρεις εύκολες παρασκευές που αποτελούνται μόνο από λαχανικά ή όσπρια.