Follow us

Μαύρες ταλιατέλες με καραβίδες

Πήγαμε, δοκιμάσαμε παρέα με τους σεφ και σας παρουσιάζουμε οκτώ από τις πιο mamma mia μακαρονάδες των αθηναϊκών εστιατορίων. Για να’ στε «διαβασμένοι» στις εξόδους σας– ή για να στείλετε τους φίλους σας πρώτη θέση «μπότα»!

Μαύρες ταλιατέλες με καραβίδες

Υλικά

Υλικά (για 4 άτομα)

1/2 κιλό μαύρες ταλιατέλες.

3 κ.σ. σπορέλαιο.

500 γρ. καραβίδες.

1 κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο.

1 κλωνάρι σέλινο-σέλερι, ψιλοκομμένο

4 σκελίδες σκόρδου σε φέτες.

100 mI κονιάκ.

200 γρ. κρέμα γάλακτος.

80 γρ. βούτυρο.

1 κ.γλ. κόκκοι λευκού πιπεριού.

1/2 κ.γλ. σπόροι κόλιαντρου.

1/2 κ.γλ. σπόροι γλυκάνισου.

1 ματσάκι θυμάρι.

2 ντομάτες.

3 φύλλα δάφνης.

3 κ.σ. πουρές ντομάτας.

110 mI. κρασί.

1 1/2 λίτρο νερό.

Παρασκευή

Καθαρίζουμε τις καραβίδες και κρατάμε τα κελύφη ταυς.

Σοτάρουμε τα κελύφη από τις καραβίδες για 10 λεπτά.

Αφήνουμε το ζωμό τους να βράσει μαζί με το κρεμμύδι, τα καρότα, το σέλινο-σέλερι και το σκόρδο, μέχρι να συμπυκνωθεί, και προσθέτουμε το κονιάκ.συνεχίζουμε το βράσιμο για 5 λεπτά, μέχρι να μειωθεί ο όγκος του.

Προσθέτουμε το πιπέρι, το κόλιαντρο, τους μαραθόσπορους, το εστραγκόν, το μαϊντανό, το θυμάρι και τη δάφνη.

Σοτάρουμε για 2 λεπτά τις ντομάτες, τον πουρέ της ντομάτας και το κρασί.

Αφήνουμε να βράσουν για 5 λεπτά, μέχρι να μειωθεί ο όγκος τους, ρίχνουμε το νερό και τα βράζουμε για 45 λεπτά.

Τα περνάμε από σήτα, πιέζοντας τα καλά.

Βράζουμε το ζωμό μέχρι να μείνει ο μισός, περίπου.

Ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος, τις καραβίδες και το βούτυρο, αφήνοντας τα να βράσουν για 4-5 λεπτά.

Αλατοπιπερώνουμε.

Ανακατεύουμε τη σος με τα ζυμαρικά και σερβίρουμε.

Μαύρες ταλιατέλες με καραβίδες: Eστιατόριο Big Deals, σεφ Γιάννης Σολάκnς.

Επίσης...

Απολαυστικές συνταγές με ζυμαρικά για κάθε περίσταση

Από κλασικά ιταλικά πιάτα μέχρι πιο μοντέρνες προτάσεις, ακολουθούν συνταγές που σίγουρα θα ικανοποιήσουν κάθε ουρανίσκο.

3 μακαρονάδες με σολομό

Δοκίμασε αυτές τις τρεις νόστιμες συνταγές που συνδυάζουν τα ζυμαρικά με την πλούσια γεύση του ψαριού.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

3 συνταγές για πεντανόστιμα κανελόνια

Κλασικά με κιμά ή ιδιαίτερα με μανιτάρια ή και σπανάκι, τα κανελόνια είναι πάντα μια ιδανική λύση για ένα λαχταριστό γεύμα.

Γιουβαρλάκια µε Χυλοπίτες

Η συνταγή για γιουβαρλάκια με χυλοπίτες.

Τορτελίνια με Σπανάκι

Η συνταγή για θαυμάσια τορτελίνια με σπανάκι.

Κανελόνια με Κιμά

Η πιο αυθεντική συνταγή που θα βρεις για κανελόνια με κιμά.

Φαρφάλες με Πέστο, Μελιτζάνες και Αρακά

Πώς θα φτιάξεις φαρφάλες με πέστο, μελιτζάνες και αρακά.

Στριφτάρια µε Τραχανά

Πώς θα φτιάξεις στριφτάρια με τραχανά.

Πένες µε Καρύδια και Πατάτες

Πώς θα φτιάξεις πένες με καρύδια και πατάτες.

Μακαρόνια µε Πάστα Ελιάς και Σουσάµι

Η συνταγή για μακαρόνια µε πάστα ελιάς και σουσάµι.

Κανελόνια με Σπανάκι

Η συνταγή για κανελόνια με σπανάκι.