Follow us

Καπουτσίνο μαγειρίτσας αβγολέμονο

--- Βραστό, μάτι, ποσέ, ζαμπαγιόν, ομελέτα, αβγολέμονο... Πέρα από το κόκκινο, φετίχ χρώμα του, το αβγό οδηγεί με χίλιους τρόπους τον ουρανίσκο σε ανάσταση. Το ΕΥ ανοίγει διάπλατα το τσόφλι του και με τη βοήθεια του σεφ Χρήστου Τζιέρα μετατρέπει κλασικές ιδέες σε πασχαλινά «πυροτεχνήματα».

Καπουτσίνο μαγειρίτσας αβγολέμονο

Υλικά

Υλικά (για 4 άτομα)

3 αβγά

1/2 κιλό ραδίκια

2 φρέσκα κρεμμυδάκια

Λίγο φρέσκο άνηθο

Λίγα φρέσκα μυρώνια

300 ml ζωμός κοτόπουλου

Χυμός από 2 λεμόνια

50 ml ελαιόλαδο

400 γρ. συκωταριά (συκώτι, πνευμόνι, γλυκάδι, αντεράκι, σπλήνα)

50 ml κρέμα γάλακτος

Αλάτι, πιπέρι

Παρασκευή

Σε μια κατσαρόλα με νερό που κοχλάζει ζεματάμε τη συκωταριά για 5 λεπτά και ύστερα την ψιλοκόβουμε σε μικρά ζάρια.

Κατόπιν, τη σοτάρουμε ελαφρώς σε ελαιόλαδο μαζί με ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι, σβήνουμε με ζωμό κοτόπουλου και λίγο νερό, και βράζουμε για 20 λεπτά.

Προσθέτουμε τώρα τα Χόρτα και συνεχίζουμε το βράσιμο για άλλα 15 λεπτά.

Αποσύρουμε από τη φωτιά, χτυπάμε τα αβγά με λεμόνι και ψιλοκομμένο άνηθο μαζί με το ζωμό της κατσαρόλας, που τον ρίχνουμε κουταλιά κουταλιά στα αβγά.

Μόλις τελειώσει ο ζωμός, ρίχνουμε το αβγολέμονο μέσο Στην κατσαρόλα κουνώντας τη συνεχώς.

Αλατοπιπερώνουμε.

Μετά από 10 λεπτά αφαιρούμε τα χόρτα, τα αλέθουμε στο μπλέντερ, σουρώνουμε το μίγμα και μαζεύουμε το ζωμό των χόρτων.

Τον βάζουμε σε ένα μπλέντερ μαζί με κρέμα γάλακτος, κάνοντας τα σαντιγί.

Κρυώνουμε τη σαντιγί στο ψυγείο και τη βάζουμε σε μια σακούλα ζαχαροπλαστικής,

Σερβίρουμε σε μια κούπα πρώτα τον καυτό ζωμό, μετά την κρύα σαντιγί χόρτων και από πάνω την ψιλοκομμένη συκωταριά.

Σημ.: Αν θέλουμε, βάζουμε την κρέμα γάλακτος και το ζωμό των χόρτων σε ένα σιφόνι για σαντιγί, γεμίζουμε με 2 αμπούλες αερίου και βάζουμε το σιφόνι στο ψυγείο για 4-5 ώρες.

Πριν σερβίρουμε, πιέζουμε τη σαντιγί χόρτων πάνω στο φλιτζάνι με την κουτή αβγοκομμένη μαγειρίτσα.

Επίσης...

3 προτάσεις για "ιδιαίτερες" μπριζόλες

Εσύ έχεις φάει την μπριζόλα σου με τραχανά;

3 προτάσεις για νόστιμα γιουβαρλάκια

Μία σούπα με γιουβαρλάκια είναι ό,τι πρέπει για ένα cosy δείπνο κι εμείς έχουμε τρεις συνταγές που αξίζει να δοκιμάσετε.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

3 ωραίοι μεζέδες για την παρέα

Δοκίμασε αυτές τις τρεις συνταγές και μοιράσου τες με φίλους.

Οι πιο νόστιμες χοιρινές μπριζόλες

Δοκίμασε αυτές τις τρεις συνταγές και απογείωσε τη μπριζόλα σου.

3 λαχταριστές σούπες με κρέας

Με κιμά, κεφτεδάκια ή και λουκάνικο, αυτές οι σούπες είναι ό,τι πρέπει τώρα που πέφτει η θερμοκρασία.

3 πολίτικες συνταγές για το κυριακάτικο τραπέζι

Δοκιμάστε αυτές τις τρεις νόστιμες συνταγές της πολίτικης κουζίνας που είναι ό,τι πρέπει για το μεσημεριανό της Κυριακής.

Χοιρινά Κεφτεδάκια του Δήμου Μπαλόπουλου

Ο σεφ των Frater & Soror και ΦΒΚ παραδίδει μία εξαιρετικά νόστιμα συνταγή με πολλή προσωπικότητα πλην όμως σεβασμό στο πιάτο.

Ρολό Κιµά µε Λαχανικά

Η συνταγή για ρολό κιμά με λαχανικά.

Πρασοκιµαδόπιτα

Η συνταγή για πρασοκιμαδόπιτα.

Ιτσλί µε Αρνάκι και Μοσχάρι

Πώς θα φτιάξεις ιτσλί με αρνάκι και µοσχάρι.

Πλούσια Σούπα Γιουβαρλάκια µε Λαχανικά

Η συνταγή για πλούσια σούπα γιουβαρλάκια µε λαχανικά.

Παστίτσιο µε Πατάτες

Πώς θα φτιάξεις παστίτσιο με πατάτες.