
Υλικά
Υλικά (για 8 άτομα)
1 1/2 κιλό μύδια φρέσκα, με το κέλυφός τους
1/2 κιλού μύδια φρέσκα, καθαρισμένα
5 κρεμμύδια, μεγάλα και κομμένα σε ροδέλες
1 ποτήρι κρασιού ελαιόλαδο (περίπου 120 γρ.)
1 μπουκάλι ξηρό κρασί
1γρ. σαφράν
3 κ. σ. φρεσκοκομμένοι σπόροι κόλιανδρου
Αλάτι και πιπέρι κατά βούληση.
Παρασκευή
Καθαρίζουμε σχολαστικά τα μύδια και τα ξεπλένουμε πολλές φορές κάτω από τρεχούμενο νερό.
Τα ζεματάμε σε καυτό νερό για να ανοίξουν.
Όσα δεν ανοίγουν, τα πετάμε.
Σε μια μεγάλη, βαθιά κατσαρόλα τσιγαρίζουμε στο λάδι τα κρεμμύδια.
Όταν μαλακώσουν, ρίχνουμε μέσα τα ανοιγμένα μύδια και τη μυδόψιχα.
Αφήνουμε να πάρουν βράση και ανακατεύουμε.
Ρίχνουμε μέσα το κρασί, αφού το έχουμε ζεστάνει.
Τα αφήνουμε να βράσουν για 6 λεπτά και κατόπιν τα βγάζουμε από την κατσαρόλα.
Συνεχίζουμε το βράσιμο, μέχρι να μειωθούν τα υγρά κατά το ήμισυ.
Ρίχνουμε τότε τον τριμμένο κόλιανδρο και το σαφράν, ξαναβάζουμε στην κατσαρόλα τα μύδια και τα αφήνουμε μόλις πάρουν μια βράση.
Αλατοπιπερώνουμε και σερβίρουμε.