Υλικά
Υλικά (για 2 άτομα)
350 γρ. λεπτές φέτες φιλέτου μοσχαριού, μαριναρισμένου με σόγια, ζάχαρη, κορνφλάουρ, σόδα και καλαμποκέλαιο,για 2 ώρες.
2 μάνγκο (όχι πολύ ώριμα), των οποίων ξεχωρίζουμε τη φλούδα, την κρατάμε από τη σάρκα και την κόβουμε σε κύβους.
2 πράσινες πιπεριές, κομμένες σε λεπτές φέτες
2 καρότα
4 πράσινα κρεμμυδάκια
10 γρ. fungus (ξηρό μανιτάρι)
Για τη σάλτσα
4 κ.σ. γλυκόξινη σάλτσα
2 κ.σ. χοϊσίν σάλτσα
2 κ.σ. καλαμποκέλαιο
1/2 κ.γ. ζάχαρη και αλάτι
Παρασκευή
Βάζουμε το τηγάνι ή το κινέζικο γουόκ στη φωτιά.
Προσθέτουμε 1 φλιτζ.
τσαγιού καλαμποκέλαιο, κατά προτίμηση.
Αφήνουμε το λάδι να κάψει και ρίχνουμε το ψιλοκομμένο μοσχαράκι.
Το ανακατεύουμε συνέχεια για 1 λεπτό περίπου, έως ότου βράσει κατά το ήμισυ.
Αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά, βγάζουμε το κρέας και το στραγγίζουμε.
Καθαρίζουμε το τηγάνι μας, προσθέτουμε 2 κ.σ φρέσκο λάδι, κατόπιν ρίχνουμε τα φρεσκοκομμένα λαχανικά και ανακατεύουμε συνέχεια για 1 λεπτό.
Ύστερα, ρίχνουμε ένα ένα τα υλικά για τη σάλτσα, συνεχίζοντας το σοτάρισμα για λίγα δευτερόλεπτα.
Προσθέτουμε στο τηγάνι την ψίχα του μάνγκο τελευταία.
Τα αφήνουμε όλα να σιγοβράσουν για λίγο και τα σερβίρουμε αμέσως μέσα στο κέλυφος του μάνγκο, στερεώνοντάς το, Π.χ.
πάνω σε μια φέτα πορτοκαλιού.
"Για καλό μοσχαράκι με μάνγκο, το φρούτο να μην είναι υπερώριμο.
Α ναί! προσοχή στο σερβίρισμα, μη σας κολλήσει στο πιάτο" - Γκου