Follow us

Πάπια από Χολστάιν

Έξι συνταγές για να πείτε… άπαπα στην πλήξη.

Πάπια από Χολστάιν

Υλικά

Υλικά (για 2-3 άτομα)

Μία πάπια 1 1/2-2 κιλών, έτοιμη για το φούρνο.

Τα συκωτάκια και η «γούλα» της πάπιας, ψιλοκομμένα και σοταρισμένα με λίγο βούτυρο

Μαντζουράνα

Αλάτι και πιπέρι

250 ml φρέσκια κρέμα γάλακτος, στην οποία έχουμε προσθέσει μια κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού, και την έχουμε αφήσει στην άκρη, περίπου, μισή ώρα

3-4 κ.σ. νερό, στο οποίο έχουμε διαλύσει 2 κ.γ. αλάτι


Γέμιση

Τα σοταρισμένα συκωτάκια του πουλιού

1 κιλό μήλα Granny Smith, καθαρισμένα και κομμένα σε μικρούς κύβους

1 μέτριο κρεμμύδι, χοντροκομμένο

250 γρ. ζαμπόν από βραστό μπούτι, κομμένο σε κύβους

2 αβγά

2 κ.σ. φρέσκα ψίχουλα ψωμιού

Παρασκευή

Αλατοπιπερώνουμε μέσα-έξω την πάπια, πασπαλίζοντάς την επίσης με τη μαντζουράνα.

Ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά της γέμισης, γεμίζουμε την πάπια και τη ράβουμε.

Τη βάζουμε σε ένα ρηχό ταψί (που το έχουμε ξεβγάλει με νερό και δεν το έχουμε σκουπίσει) με το στήθος προς τα κάτω.

Την περιχύνουμε με λίγο νερό και τη βάζουμε σε προθερμασμένο μέτριο φούρνο (στους 180°C).

Γυρίζουμε την πάπια ανάσκελα μετά από 15 λεπτά.

Την περιχύνουμε κάθε τόσο με τους χυμούς που μαζεύονται στο ταψί, και τρυπάμε το δέρμα της κάτω από τις φτερούγες και στα πόδια.

Προσθέτουμε λίγο ακόμα νερό, μόλις οι χυμοί που έχουν μαζευτεί στο ταψί αρχίσουν να μαυρίζουν.

Αφού η πάπια έχει ψηθεί επί 70 λεπτά περίπου, την περιχύνουμε με το αλατόνερο, ώστε το δέρμα της να γίνει τραγανιστό.

Την ψήνουμε για άλλα δέκα λεπτά, τη βγάζουμε από το φούρνο, τη βάζουμε στην πιατέλα και την κόβουμε σε μερίδες.

Για να φτιάξουμε τη σάλτσα, αφαιρούμε το λίπος από τους χυμούς της πάπιας που έχουν μείνει στο ταψί, και βάζουμε το υπόλοιπο σε μια κατσαρόλα.

Ρίχνουμε λίγο νερό στο ταψί και «καθαρίζουμε» καλά όλους τους ξεροψημένους χυμούς που έχουν απομείνει.

Προσθέτουμε και αυτό το ζουμί στην κατσαρόλα.

Βάζουμε το μίγμα να βράσει, ώσπου να μειωθεί αρκετά.

Το κατεβάζουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε την κρέμα και όσο αλάτι και μαντζουράνα θέλουμε.

Κλασική εορταστική, γεμιστή πάπια ή χήνα, από την κεντρική Ευρώπη.

Επίσης...

3 λαχταριστές σούπες με κρέας

Με κιμά, κεφτεδάκια ή και λουκάνικο, αυτές οι σούπες είναι ό,τι πρέπει τώρα που πέφτει η θερμοκρασία.

3 πολίτικες συνταγές για το κυριακάτικο τραπέζι

Δοκιμάστε αυτές τις τρεις νόστιμες συνταγές της πολίτικης κουζίνας που είναι ό,τι πρέπει για το μεσημεριανό της Κυριακής.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Χοιρινά Κεφτεδάκια του Δήμου Μπαλόπουλου

Ο σεφ των Frater & Soror και ΦΒΚ παραδίδει μία εξαιρετικά νόστιμα συνταγή με πολλή προσωπικότητα πλην όμως σεβασμό στο πιάτο.

Ρολό Κιµά µε Λαχανικά

Η συνταγή για ρολό κιμά με λαχανικά.

Πρασοκιµαδόπιτα

Η συνταγή για πρασοκιμαδόπιτα.

Ιτσλί µε Αρνάκι και Μοσχάρι

Πώς θα φτιάξεις ιτσλί με αρνάκι και µοσχάρι.

Πλούσια Σούπα Γιουβαρλάκια µε Λαχανικά

Η συνταγή για πλούσια σούπα γιουβαρλάκια µε λαχανικά.

Παστίτσιο µε Πατάτες

Πώς θα φτιάξεις παστίτσιο με πατάτες.

Μπιφτέκια Γεµιστά στο Τηγάνι

Η συνταγή για γεμιστά μπιφτέκια στο τηγάνι.

Η πιο Εύκολη Κιµαδόπιτα µε Λαχανικά

Πώς θα φτιάξεις την πιο εύκολη κιμαδόπιτα με λαχανικά.

Πατατο - μουσαακάς με γιαούρτι

Η συνταγή για πατατο - μουσακά με γιαούρτι

Ρολό Κιµά µε Σάλτσα Ντοµάτας

Πώς θα φτιάξεις ρολό κιµά µε σάλτσα ντοµάτας.