
Υλικά
Υλικά
1 κιλό πατάτες, φτιαγμένες πουρέ, χωρίς το βούτυρο ή το γάλα
1 κιλό ζάχαρη
2 σταγόνες βανίλια
Κανέλα
Πηκτίνη (για τη χρήση της ακολουθούμε τις οδηγίες του κατασκευαστή)
Παρασκευή
Ακολουθούμε τη συνταγή για την παρασκευή πουρέ, και αντί για βούτυρο και γάλα, προσθέτουμε τη ζάχαρη, τη βανίλια και μια πρέζα κανέλα καθώς και την πηκτίνη.
Αφήνουμε τη μαρμελάδα να βράσει.
Πρέπει να γίνει διάφανη και να φτάσει τους 110°C.
(Το επαληθεύουμε με ένα θερμόμετρο ζάχαρης).
Ξαφρίζουμε τη μαρμελάδα και τη βάζουμε σε βάζα.
Φαίνεται απίστευτο και υπερβολικό, όμως δεν είναι καθόλου άσχημη μαρμελάδα και προσφέρεται για διάφορες παραλλαγές και μίξεις με άλλα υλικά, για αληθινά πρωτότυπους συνδυασμούς.
Οι συνταγές είναι από το βιβλίο «La Pomme de Terre» του διάσημου Γάλλου σεφ Joel Robuchon.