
Υλικά
Για τα γιουβαρλάκια Υλικά (για 4 άτομα)
½ κιλό χοιρινό κιμά (δύο φορές αλεσμένο)
6 πράσινα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
1 ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
2 ασπράδια αβγών
1 ματσάκι μυρώνια
Πατατάλευρο για το αλεύρωμα
Αλάτι-πιπέρι
Για τη βελουτέ
5 πράσα, κομμένα σε ροδέλες
1/4 ματσάκι σέλινο, ψιλοκομμένο
1 σελινόριζα, καθαρισμένη και κομμένη σε μικρά κομμάτια
2 σκελίδες σκόρδο
2 πράσινα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
2 κ.σ. ελαιόλαδο
Χυμό λεμονιού
Αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση
Για να φτιάξουμε τα γιουβαρλάκια, αναμειγνύουμε τον κιμά με όλα τα υπόλοιπα υλικά και ζυμώνουμε καλά για να ομογενοποιηθούν.
Στη συνέχεια, πλάθουμε μικρά μπαλάκια και τα αλευρώνουμε.
Σοτάρουμε σε μια κατσαρόλα τα πράσα με τη σελινόριζα, τα φρέσκα κρεμμυδάκια και το σκόρδο, προσθέτουμε νερό μέχρι να σκεπαστούν και βράζουμε για 30 λεπτά.
Τα βγάζουμε από τη φωτιά, αφαιρούμε τα λαχανικά με τρυπητή κουτάλα και στο ζωμό τους βράζουμε τα γιουβαρλάκια σε μέτρια θερμοκρασία για 10 λεπτά.
Έπειτα, τα κατεβάζουμε από τη φωτιά και περνάμε τα μισά λαχανικά, μαζί με το ζωμό από το κωνικό σουρωτήρι "κινέζο" ή το μπλέντερ.
Ξαναρίχνουμε το μείγμα στη φωτιά και, μόλις ζεσταθεί, το αποσύρουμε.
Τέλος, βάζουμε τα γιουβαρλάκια στη βελουτέ, προσθέτουμε λεμόνι και πολύ ψιλοκομμένο σέλινο και σερβίρουμε.