Follow us

Tagliata τόνου με ελαιόλαδο / προβενσάλ από φασολάκια, αυγό ορτυκιού

Σε μια λαμπερή, ερεθιστική, μπριόζα, κοσμική βραδιά, απονεμήθηκαν στην «Αθηναΐδα», με την ευγενική χορηγία του ελαιόλαδου «Άλτις», τα γαστρονομικά αριστεία στα καλύτερα εστιατόρια της Ελλάδας. Θεατρικό show από την Εβελίνα Παπούλια και τον Αιμίλιο Χειλάκη και γεύσεις από το πιο μοδάτο ρεστοράν της Ιταλίας, που μαγείρεψε αυτοπροσώπως o σαμπανιζέ σεφ του ξενοδοχείου Bulgari, Elio Sironi.

Tagliata τόνου με ελαιόλαδο / προβενσάλ από φασολάκια, αυγό ορτυκιού

Υλικά

Υλικά (για 2 άτομα)

500 γρ. φιλέτο κόκκινου τόνου (κατά προτίμηση από την κοιλιά)

60 γρ. φρέσκα φασολάκια

60 γρ. κολοκυθάκια

60 γρ. καρότα

50 γρ. ντοματάκια

100 γρ. πατάτες

Mαρινάδα

40 γρ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο Άλτις

10 γρ. ξίδι balsamico

Μερικές σταγόνες χυμός λάιμ

Μερικές σταγόνες σόγια σος

3-4 κόκκοι πιπέρι σετσουάν

Καυτερή πιπεριά, βασιλικός, σκόρδο

Γαρνιτούρα

4 αυγά ορτυκιού

Έξτρα παρθένο ελαιόλαδο Άλτις

80 γρ. σάλτσα τόνου (ανακατεύουμε στο μίξερ 40 γρ. μαγιονέζα και 40 γρ. τόνου)

10 γρ. χοντρό αλάτι (fleur de sel)

30 γρ. κάππαρη

30 γρ. αντσούγιες

30 γρ. μαύρες ελιές

Λίγο φινόκιο

Τσάιβς (σχοινόπρασο)

Παρασκευή

Σοτάρουμε για λίγα λεπτά το φιλέτο του τόνου στο τηγάνι με λίγο λάδι.

Ανακατεύουμε τα υλικά της μαρινάδας και βάζουμε μέσα τον τόνο.


Βράζουμε σε αλατισμένο νερό όλα τα λαχανικά, φροντίζοντας να μείνουν al dente.

Βράζουμε τα αυγά του ορτυκιού και τα διαιρούμε στη μέση.



Στήσιμο πιάτου
Αλείφουμε το πιάτο με σάλτσα ντομάτα, κόβουμε το φιλέτο τόνου σε λεπτές φέτες, γαρνίρουμε με τα λαχανικά, τις ελιές, την κάππαρη και τις αντσούγιες, αλατίζουμε και περιχύνουμε το πιάτο με λίγο λάδι.

Mια έξυπνη μεταμοντέρνα μετατροπή της κλασικής νισουάζ, που παίρνει τη μορφή του καρπάτσιο ή ενός μεσογειακού σασίμι, καθώς ο φρέσκος τόνος μόνο απέξω παίρνει λίγο χρώμα, ενώ μέσα παραμένει ωμός.

Επίσης...

Τίποτα δεν ξεπερνά σε θαλπωρή τη γεύση του πουρέ

Δες εντός πώς μπορείς να φτιάξεις τον κλασικό πουρέ πατάτας αλλά και δύο νόστιμες παραλλαγές από λαχανικά.

Τρώμε burger, τηγανιά και γιουβέτσι και στη νηστεία!

Δείτε εντός τις τρεις νηστίσιμες (και vegan) παραλλαγές.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Το σπανάκι δεν είναι μόνο για... σπανακόρυζο!

Και αυτό θα σ' το αποδείξουν οι τρεις πεντανόστιμες συνταγές που θα βρεις εντός.

3 πρωτότυπα γλυκά με καρότο

Βγες από τα συνηθισμένα και δοκίμασε τρία νόστιμα γλυκά που έχουν πρωταγωνιστή το καρότο.

3 συνταγές για νόστιμες σούπες βελουτέ

Δοκιμάστε τις τρεις συνταγές που θα βρείτε εντός για ελαφριές και θρεπτικές σούπες βελουτέ.

3 ωραίοι μεζέδες για την παρέα

Δοκίμασε αυτές τις τρεις συνταγές και μοιράσου τες με φίλους.

3 νόστιμες συνταγές με παντζάρια

Δοκιμάστε τις παρακάτω παρασκευές με παντζάρι.

3 συνταγές για να αγαπήσεις την αγκινάρα

Δες εντός τρεις συνταγές με το μάλλον παρεξηγημένο λαχανικό.

Ποιος είπε ότι τα κέικ είναι μόνο γλυκά;

Δοκίμασε αυτές τις τρεις εύκολες συνταγές για αλμυρά κέικ.

3 σούπες λαχανικών για cosy γεύματα

Όσο ο καιρός χειμωνιάζει, η ανάγκη για μια ζεστή και θρεπτική σουπίτσα γίνεται... επιτακτική!

Τρεις πλούσιες συνταγές για να βάλεις το μπρόκολο στη διατροφή σου

Διίστανται τα γούστα για αυτό το λαχανικό, όμως με αυτές τις συνταγές μάλλον θα αλλάξουν γνώμη και οι πλέον διστακτικοί.

3 πολίτικες συνταγές για το κυριακάτικο τραπέζι

Δοκιμάστε αυτές τις τρεις νόστιμες συνταγές της πολίτικης κουζίνας που είναι ό,τι πρέπει για το μεσημεριανό της Κυριακής.